Starity

Az Amerika kapitány 2 máris globális kasszasiker

2014. április 08. 19:07   |   Szerző: MTI

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Az Amerikai kapitány - A tél katonája című képregényfilm nemcsak áprilisi bevételi rekordot állított be Észak-Amerikában hétvégi premierjével, az elmúlt tíz nap alatt a nemzetközi piacon is kasszasikerré vált.

hirdetés
Az Amerika kapitány 2 máris globális kasszasiker

A produkcióra péntektől vasárnapig 96,2 millió dollárért (21,4 milliárd forintért) keltek el a jegyek Amerikában és Kanadában. Ilyen bevétellel korábban egyetlen film sem debütált még a térségben áprilisban.

Az Anthony és Joe Russo rendezésében készült akciófilm ugyanakkor az elmúlt tíz napban 207,1 millió dollárt (46,2 milliárd forintot) keresett a világ más országaiban, összesen ötven piacon, így globális bevétele máris elérte a 303,3 millió dollárt (68 milliárd forintot). Egyedül Kínában közel negyvenmillió dollárra rúgott a jegybevétel.

A The Hollywood Reporter által idézett statisztika szerint a Chris Evans-alakította világmegmentő hősről szóló produkcióra főleg a férfi közönség tódult: ők tették ki a nézők 64 százalékát, a jegyvásárlók 57 százaléka 25 éven felüli volt, 19 százaléka pedig tinédzser.

A 2011-ben szintén nagy sikert aratott Amerika kapitány – Az első bosszúálló folytatását durván a nézők 40 százaléka tekintette meg háromdimenziós vetítésen.

A Reuters hírügynökség jelentése szerint a Disney hétfőn a remek kezdeten felbuzdulva már be is jelentette, hogy a szuperhős újabb kalandját 2016 májusában küldik a mozikba. A stúdió az utóbbi időben olyan Marvel-univerzumból származó kasszasikereknek örülhetett, mint a Robert Downey Jr.-ral forgatott Vasember-széria, a Chris Hemsworth főszereplésével készült Thor vagy a 2012-ben a mozikasszákat megtöltő Bosszúállók. Utóbbi Hollywood történetének harmadik legnagyobb globális bevételű filmje lett 1,5 milliárd dollárral.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek