Starity

2014-re várható a legújabb Cobain-film

2014. április 11. 12:12   |   Szerző: LexiCobain

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Kurt Cobain halála az egész világot megrázta 20 évvel ezelőtt, és a tragédia iránti érdeklődés a mai napig sem csillapodott a tragikus körülmények között elhunyt zenész körül.

hirdetés
2014-re várható a legújabb Cobain-film

1994. április 5-én ért véget Kurt Cobain földi purgatóriuma, mely alapjaiban rengette meg mind a zenei világot, mind a Nirvana rajongóinak világát. A fanatikusok csapata két részre szakadt: vagy abban hittek, hogy a zenész özvegye, Courtney Love „eltette láb alól” férjét, vagy abban, hogy nem.

1994 márciusában Courtney Love felbérelte Tom Grant magánnyomozót azzal a céllal, hogy megkerestesse eltűntnek hitt férjét, aki szökve távozott az Exodus Rehabilitációs Központból, ahova a zenész önszántából vonult be elvonókúrára, mivel ekkorra már súlyos méreteket öltött a heroinnal szembeni addiktív szenvedélye.

Kurt hazarepült Seattle-be, azonban április 8-áig senki sem tudta, hol is van a világsztár. Gary Smith – aki a mozgásérzékelőket érkezett beszerelni a Cobain-villába – bukkant rá a 27 éves énekes holttestére a garázs feletti üvegházban. Kurt ekkor már 3 napja halott volt. A seattle-i rendőrség hamar pontot tett az ügy végére öngyilkosság címszó alatt, ám Tom ebben sosem hitt és hamarosan világszerte hangoztatni kezdte a mára már népszerűvé vált összeesküvés-elméletét, melynek kapcsán társra lelt Max Wallce és Ian Halperin írókban, akik 10 évvel ezelőtt, 2004-ben Szerelem & Halál címmel írtak könyvet a teóriával kapcsolatban.

Az évek során Tom egyre több követőre tett szert, így nemrégiben megkezdődött a 2014 végére várható dokumentum-dráma, a Soaked In Bleach forgatása, melyhez már meg is érkezett az első trailer.

Érdekesség, hogy Tom ezúttal használatra bocsátotta azokat a kazettákat is, melyeken a Courtney-val folytatott megbeszélései és a Dylan Carlsonnal folytatott kutatásai is helyt kaptak, ám ezeket mindeddig féltve őrizte a nyomozó.

Sokak számára meglepő lehet, hogy a stábot nem világsztárok alkotják, ám így legalább elkerülhetővé vált az, hogy a nézők elvonatkoztassanak a karakterektől. Kurt Cobain szerepét Tyler Bryan, Courtney Love-ét pedig Sarah Scott kapta meg. Csekkoljátok az előzetest!

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek