Starity

Szabó Magda sírjánál járt Abigél

2014. április 11. 15:03   |   Szerző: Kelly

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Szabó Magda először nem adta oda a jogokat, hogy bemutathassák az Abigélt a színházban, azonban sokáig nem kellett várni, hogy beadja a derekát. 2008. március 27-én volt a premier a Budapesti Operettszínházban, melyet az írónő már sajnos nem érhetett meg.

hirdetés
Szabó Magda sírjánál járt Abigél

A darab rendezője, Somogyi Szilárd és a Vitay Georginát játszó két művésznő, Vágó Zsuzsi és Vágó Bernadett pár napja az írónő sírjánál tisztelegtek, aki sajnos már a premieren nem lehetett ott. Az előadás hatalmas sikernek örvend, április 9-én zajlott a kétszázadik bemutató, a sírhoz is emiatt mentek ki, a mécsesekből még egy 200-ast is formáltak „Magda néni” tiszteletére.

„A fináléra valamennyi addigi szereplőt meghívtuk. Csodálatos érzés volt visszagondolni az elmúlt évekre. Nagy bejelentést is tettünk: a Thália Színházban gazdasági okok miatt nem maradhatunk, az Abigél pár hónapig 'hajléktalan' lesz, de ősztől a Magyar Színházban tér vissza” – mondta a rendező a Blikknek.


Fo­tó: Pozsonyi Zita

A tegnapi jubileumi előadást pedig teltház előtt játszották, melynek végén a meghívott vendégek és apró kis meglepetések mellett volt egy szép megemlékezés az írónőről, illetve a musical tavaly szeptemberben elhunyt dalszövegírójáról, Miklós Tiborról. Az igazgató Kerényi Miklós Gábor mellett Somogyi Szilárd és a zeneszerző Kocsák Tibor mondtak beszédet, ezután behozták az ünnepi tortát, majd pedig kivetítették Szabó Magda és Miklós Tibor fényképét, Csonka András és Szabó P. Szilveszter pedig elénekelték a musical egyik gyönyörű dalát, a Tiszta jellemet, melyhez végül az összes jelenlévő színművész csatlakozott.

Szabó Magda büszke lenne, ebben biztosak lehetünk!

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek