Starity

Íme, a legnagyobb popdalok a modern korból

2014. április 12. 16:04   |   Szerző: tiktak

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A PopCrush az elmúlt hetekben egy olyan szavazást indított, amely a '80-as évektől kezdve egészen napjainkig, a legnagyobb popslágereket soroltatta fel évtizedekre bontva.

hirdetés
Íme, a legnagyobb popdalok a modern korból

Az elmúlt hetekben 32 popdal szállt versenybe a „Modern kor legnagyobb popszámatitulusért, de a szavazatok alapján csak egy sláger kaphatta meg ezt az elismerést. A PopCrush egészen 1980-tól napjainkig soroltatta fel a slágereket, évtizedekre bontva.

A 80-as évek kategóriájában többek között Michael Jackson Billie Jean, Madonna Like a Virgin, Bon Jovi Livin On A Prayer és Cyndi Lauper Girls Just Want To Have Fun dala is elindult. Végül az évtized legjobb dalának a pop királyaként számon tartott Michael Jackson slágerét választották meg. A dal az 1982-ben kiadott Thriller című album második kislemeze, amely heteket töltött a slágerlisták legtetején.

A 90-es évek legjobb pop dala címét Britney Spears Baby One More Time-ja kapta, amely az összesített szavazás lezárásakor a „Modern kor legjobb popdala titulust is megszerezte. A Grammy-díjra is jelölt dal egyértelműen feljuttatta Britney kisasszonyt a popipar képzeletbeli trónjára. A kategóriában elindult Britney mellett Whitney Houston az I WIll Always Love You-val és Celine Dion is a Titanic főcímdalával.

A 2000-es évek kategóriájában elindult Rihanna Umbrella, Kelly Clarkson Since U Been Gone és Beyoncé Single Ladies című dala is. A kategóriában végül Lady Gaga Bad Romance slágere került ki győztesként. A kétszeres Grammy-díjas dal a tízszeres platinaminősítést is elérte és az énekesnő legnagyobb slágereként van számon tartva. A dallal Lady Gaga egyértelműen beírta magát a zenetörténelem nagykönyvébe, a szavazás alapján pedig a „Modern kor legjobb popdalának versenyében ezüstérmet szerzett meg Britney után.

És végül a 2010-es évek kategóriájában az aranytorkú Adele Someone Like You című slágere győzedelmeskedett. Mellette elindult még Katy Perry Firework, Lorde Royals és Bruno Mars Just The Way You Are című dala is. Adele 21 nevezetű albumának kislemeze Grammy-díjat is hozott a házhoz és hetekig uralta a slágerlistákat világszerte. Az biztos, hogy amiben Adele keze benne van, már csak sikeres lehet.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek