Starity

B-Style Babes: a japán tinik legújabb őrülete

2014. április 13. 12:12   |   Szerző: Jolie_77

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Abban a kultúrában, ahol a legnagyobb erény a társadalomba való tökéletes beolvadás, és a legnagyobb bűn kilógni a sorból, a japán tinédzserek mindent megtesznek azért, hogy másképpen nézzenek ki, mint az átlagember.

hirdetés
B-Style Babes: a japán tinik legújabb őrülete

Korábban is többször sikerült már megdöbbenteniük a honfitársaikat és a világ többi részének felnőtt lakosságát a megjelenésükkel. Sokan bőrfehérítésre költötték (és költik) a pénzüket, és az okostelefonos applikációk között nagy népszerűségnek örvendenek azok, amellyekkel a fényképen világosítani lehet az arcbőr színét.

Előszeretettel öltöztek be porcelánbabának, anime hősöknek, Lolitáknak vagy éppen punk Barbie-babáknak. Máig keresettek a színes és mintás kontaktlencsék, vad színű parókák, a csipkés habos-babos rózsaszín ruhák és szexisebb kiegészítőik.

Tokióban jelenleg a legújabb divatőrület a B-Style Babes stílus, amellyel a merész japán lányok az afroamerikai hiphopmegjelenést igyekeznek utánozni. Rendszeresen járnak barnítószalonokba, hogy sötétebb bőrszínre tehessenek szert, afrofonatokat készíttetnek maguknak a fodrászukkal vagy ilyen stílusú parókákat rendelnek maguknak. Öltözködésükkel is a női hiphopsztárok ruhatárához igazodnak.

Ilyen módon fejezik ki tiszteletüket a hiphopkultúra, zene, divat és tánc iránt – nyilatkozta az új stílus egyik lelkes képviselője, Hina, aki divatüzletben dolgozik és Japánon kívűl is olyan népszerűségre tett szert, hogy mindig felismerik, amikor az USA-ban jár.


Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek