Starity

A legsikeresebb videoklipek: Sum 41

2014. április 22. 14:02   |   Szerző: LexiCobain

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Az 1996-ban az Ontario-állambeli Ajaxben alakult Sum 41 nevet viselő csapat jelenleg hetedik stúdióalbumán dolgozik, így ezúttal a srácok eddig megjelent legsikeresebb videoklipjeit mutatjuk be.

hirdetés
A legsikeresebb videoklipek: Sum 41

The Hell Song (Does This Look Infected?) – 2003

A The Hell Song 2003 februárjában indult hódító útjára a csapat Does This Look Infected? albumának második kislemezeként. Érdekesség, hogy a dalt a csapat frontembere, Deryck Whibley írta egyik ex-barátnőjéről, miután a lánynak pozitív lett a HIV-teszt eredménye.

Én nem is akartam írni erről, de több oknál fogva mégis így tettem – nyilatkozta a szerzemény megjelenésekor Deryck a Billboard magazinnak. A zenész azt is elárulta, hogy a nóta mindössze fél óra alatt született meg, miután ráeszmélt a lány titkára.

A dalhoz készült videoklip is igen érdekesre sikeredett, ugyanis az alapkoncepció szerint akcióhős-bábuk jelennek meg a kisfilmben, melyekben több híresség – így Snoop Dogg, Ozzy Osbourne, Marilyn Manson, Gene Simmons, Angus Young, Alice Cooper, Tina Turner, Ludacris, a Metallica, a Korn, a Spice Girls és Eddie the Head mellett Jézus – is felismerhető.

A The Hell Song a borzalmas előzménnyel szemben mégis remek statisztikát mutat, ugyanis a legnagyobb videómegosztó portálon mindeddig 19 millió alkalommal került megtekintésre, melyből közel 50 ezren kedvelték és alig 900-an nem.

Pieces (Chuck) – 2005

A 2005-ös megjelenésű Pieces méltán nevezhető az együttes egyik legjobbjának, ugyanis megjelenését követően igen pozitív kritikai elismerésben részesült. Érdekesség, hogy a dalt Whibley írta Greig Nori közreműködésével, aki egyébként a produceri feladatokat is magára vállalta a munka során.

A dalhoz készült kisfilm a csapathoz hűen igen ötletesre sikeredett: Deryck egy elhagyatott utcán sétál, miközben mellette különböző kamionok mennek el, melyek a „tökéletes vakációt, a tökéletes estét, a tökéletes családot és a tökéletes testet mutatják be, míg végül az utolsó kamionban, mely a tökéletes életet szimbolizálja, ott találjuk magát a frontembert. A Life szóból azonban leesik az f-betű, így tökéletes mondanivalót adva a szarkasztikus soroknak.

A videoklip az előzőhöz hasonlóan igen pozitív meghallgatásra talált, ugyanis 22 millió megtekintőből közel 89 ezren kattintottak a tetszik gombra és csupán 1000 néző választotta a nem tetszik gombot.

With Me (Underclass Hero) – 2008

A With Me a csapat 2007-ben debütált Underclass Hero című nagylemezén látott napvilágot, ám kislemezként 2008 februárjában jelent meg. Érdekesség, hogy a kislemez csupán digitális formátumban volt elérhető megjelenésekor és hatalmas népszerűségét többek között annak (is) köszönhette, hogy a CW-csatorna egyik legnépszerűbb sorozatának, a Gossip Girlnek volt a betétdala az első évad 7. részében, a mindannyiunk számára csak a híres „Limó-jelenetként elhíresült epizódban; ezt követően pedig a siker garantált volt.

A kisfilmet Torontó közelében forgatta a csapat, majd 2008. február 28-án tették közzé hivatalos MySpace-oldalukon keresztül és rögtön fel is pörögtek a számlálók. A Canadian Hot 100-as listán a 37. helyig kúszott a nóta, a Canadian Singles Chartot pedig meg is hódította.

A With Me méltán a zenekar egyik legkiválóbb szerzeménye: napjainkig több mint 24 millió megtekintővel büszkélkedik a YouTube-on, melyből 105 ezren kedvelték, és alig több mint 1000 megtekintőnek nem tetszett, vagyis a szavazók 99%-ánál pozitív benyomást keltett.

Still Waiting (Does This Look Infected?) – 2002

A Still Waiting a Does This Look Infected? címre keresztelt, 2003-ban megjelent stúdióalbum előhírnöke volt 2002 novemberében. Érdekesség, hogy a szerzemény megírására a 2001. szeptember 11-ei, a World Trade Center ikertornyai ellen indított terrortámadás inspirálta Deryck Whibley frontembert.

Ez nem közvetlenül szeptember 11-éről szól vagy a terroristák háborújáról. Ez általában a háborúról szól. Ez arról a világról szól, amit ismerünk. Nem titok, hogy a világ képtelen továbblépni és a gyűlölet mindenhol ott van. Ez minden, amit tehetünk a világért, így működik ez az egész - nyilatkozta a dallal kapcsolatban Whibley az MTV-nek.

A dalhoz készült klipet Marc Klasfeld rendezte, és igen sikeres munkát végzett, hiszen közel 25 millió alkalommal kattintottak a videóra a YouTube-on eddig, melyből 62 ezer személynek tetszett és alig több mint 1200-an gondolták kevésbé jónak.

In Too Deep (All Killer, No Filler) – 2001

A 2001-es megjelenésű In Too Deep talán a csapat legismertebb nótája, hiszen több tévéműsorban, számítógépes játékban is helyet kapott, valamint a 2000-es évek egyik legsikeresebb tinivígjáték-sorozatának, az Amerikai pitének is a betétdala volt.

Érdekesség, hogy a szerzemény nem csupán a tengerentúlon talált pozitív visszhangra, hanem Európában is igen sikeresnek bizonyult – és bizonyul a mai napig.

Ezt a videoklipet is Marc Klasfeldre bízták a srácok, és milyen jól tették, ugyanis az igen bulizósra sikerült kisfilm a zenekar legnézettebb videója lett a YouTube-on: több mint 37 millióan kattintottak a kisfilmre napjainkig, melyből 100 ezren pozitívan, ezren pedig negatívan értékelték a zenekar próbálkozását.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek