Starity

Amiről lemaradhattál: ez történt a filmvilágban

2014. május 03. 15:03   |   Szerző: Cannibal3

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Összeállt a Star Wars 7 stábja és a Cannes-i Filmfesztivál zsűrije, hivatalosan is bejelentették a készülő Igazság Ligája-mozi rendezőjét és itt az első hivatalos kép Oscar Isaac és Jessica Chastain közös filmjéből is.

hirdetés
Amiről lemaradhattál: ez történt a filmvilágban

Bejelentették a Star Wars 7 szereplőit

Hosszas találgatások után végre nyilvánosságra hozták, kik lesznek a Star Wars hetedik epizódjának hősei. Ahogy sejteni lehetett, a klasszikus trilógia jól ismert figurái újra életre kelnek majd Mark Hamill, Harrison Ford, Carrie Fisher, Anthony Daniels, Peter Mayhew és Kenny Baker jóvoltából, de természetesen az új arcok is bejelentésre kerültek. Közöttük pedig ott van a színészlegenda, Max von Sydow, Gollam megformálója, Andy Serkis, a Llewyn Davis világából ismert Oscar Isaac és Adam Driver, az Időről idője sztárja, Domhnall Gleeson, és az eddig szinte teljesen ismeretlen Daisy Ridley és John Boyega is.

A Jedi visszatér után 30 évvel játszódó epizód 2015. december 18-án kerül bemutatásra, J.J. Abrams rendezésében. A hírek szerint egy fontos női karakter még kerestetik, így talán az Oscar-díjas Lupita Nyong’o neve ismét felmerülhet még a projekt kapcsán.

*

Hivatalos: Zack Snyder lesz az Igazság Ligája-film rendezője is

A Marvelhez hasonlóan a DC is építgeti filmes univerzumát, szuperhőscsapatának, az Igazság Ligájának rendezését pedig nem meglepően Az acélember és a 2016-ra tervezett Batman vs. Superman direktorára, Zack Snyderre bízták. A Liga mozija várhatóan 2018-ban érkezik majd meg, a csapat tagjai között pedig biztosan ott lesz Superman (Henry Cavill), Batman (Ben Affleck) és Wonder Woman (Gal Gadot) is.

*

Joaquin Phoenix a következő Woody Allen-filmben

A 78 éves rendezőzseni továbbra sem áll le. Tavalyi, Cate Blanchett alakítása jóvoltából Oscar-díjas filmje, a Blue Jasmine után idén júliusban érkezik is a bájos Emma Stone főszereplésével készült Magic in the Moonlight, de Allen már a 2015-ös alkotását tervezi.

A Deadline értesülései szerint a legutóbb a The Masterben és A nőben brillírozott Joaquin Phoenix főszereplésével készülhet majd el a következő Woody-mozi, amire már csak azért is lesz érdemes odafigyelni, mert ez lesz a színész és a rendező első közös projektje.

*

Itt az első hivatalos kép az A Most Violent Yearből

J.C. Chador tavalyi filmje, a Minden odavan után rögtön bele is vetette magát a munkába, így év végén már érkezik is Oscar Isaac és Jessica Chastain főszereplésével készült mozija, az A Most Violent Year. Az 1981 New Yorkjában játszódó, egy bevándorló és családja életét követő alkotásba most két kép erejéig betekintést is nyerhetünk az Entertainment Weekly jóvoltából.

*

Íme, az idei Cannes-i Filmfesztivál zsűrije

A versenyprogram már egy jó ideje napvilágot látott, most pedig az is kiderült, hogy a Zongoralecke rendezőnője által elnökölt zsűrit kik alkotják majd. Jane Campion mellett a bírák között ott lesz Carole Bouquet, Sofia Coppola, Leila Hatami, Jeon Do-yeon, Willem Dafoe, Gael García Bernal, Jia Zhangke és a Drive Cannes-ban korábban ki is tüntetett rendezője, Nicolas Winding Refn is.

*

Jessica Chastain is Marilyn Monroe bőrébe bújhat

Michelle Williams után Chastain is megszemélyesítheti a tragikusan fiatalon elhunyt ikont, ugyanis Andrew Dominik (Jesse James meggyilkolása, a tettes a gyáva Robert Ford; Ölni kíméletesen) őt választotta a Joyce Carroll Oates könyve alapján készülő, Blonde című életrajzi film főszerepére, melynek forgatása még idén megkezdődik. Jessica a korábban távozott Naomi Watts helyére érkezett.


Jessica Chastain szőke parókában A segítség című filmben

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek