Starity

Két nap múlva startol az Eurovíziós Dalfesztivál

2014. május 04. 16:04   |   Szerző: Törpemókus

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Már csak két nap, és elkezdődik Európa legnagyobb zenei fesztiválja, az Eurovízió.

hirdetés
Két nap múlva startol az Eurovíziós Dalfesztivál

Mint minden évben, idén is eljött a várva várt Eurovízió-hét, amely során kiderül, hogy ki fogja megnyerni a 2014-es Dalversenyt, ami két elődöntőből és a szombat esti nagydöntőből áll. Május 6-án, kedden, az első elődöntőben idén 16 ország vesz részt. Az örmény származású Aram Mp3 Not Alone-ja nyitja, míg a magyar produkció, Kállay-Saunders András Runningja zárja a sort.

Május 8-án, csütörtökön kerül megrendezésre a második elődöntő, melyben 15 ország versenyez. Az első és a második elődöntőből kikerült 10-10 ország, illetve az Öt Nagy (Olaszország, Spanyolország, Franciaország, Németország és az Egyesült Királyság) jut be a nagydöntőbe. Az Öt Nagy automatikusan bent van a fináléban, nekik nem kell részt venniük egyik elődöntőben sem.

A Dalfesztivállal kapcsolatos érdekesség például az, hogy a San Marinó-i Valentina Monetta már harmadszorra indul a versenyen, a román Paula Seling és Ovi pedig már másodszor állnak az Eurovízió színpadán. Korábban 2010-ben léptek fel Oslóban, ahol dalukkal a harmadik helyig meneteltek.

A 2014-es Eurovíziós Dalfesztivál döntőiben garantált lesz a jó hangulat, hiszen az olasz Emma Marrone egy igazi glamrocknótával fog kedveskedni a fesztivál nézőinek a fináléban, továbbá szórakoztatni fogja még a közönséget a bajszos Twin Twin együttes, a Sajttorta című számmal induló belarusz TEO és a lengyel Donatan és Cleo, akik egy saját népüket bemutató szláv-angol dallal fognak előrukkolni.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek