Starity

Híres apák és lányaik

2014. május 30. 14:02   |   Szerző: Jolie_77

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Sztárcsaládokban gyakran előfordul, hogy a csemete a szülei nyomdokaiba lép és ő maga is színészi vagy zenészi pályára lép, ám a háttér nem mindig biztosíték a sikerre.

hirdetés
Híres apák és lányaik

Jon VoightAngelina Jolie

Az 1938-ban született Voight nem a legjobb apa volt, viszont színészként kiválóan teljesít a mai napig. A Hazatérés című filmjéért megkapta a legjobb színésznek járó Oscar-díjat, emellett három Oscar-jelöléssel, négy Golden Globe-díjjal és hat GG-jelöléssel büszkélkedhet. Olyan, mára ikonikus filmekben nyújtott maradandó alakítást, mint az Éjféli Cowboy, A 22-es csapdája, Szökevényvonat, Az esőcsináló vagy az Ali.

Lánya, Angelina Jolie már fiatalon megmutatta az oroszlánkörmeit, alig huszonnégy évesen Oscar-díjjal tüntették ki az Észvesztő című drámában nyújtott alakításáért. Az Oscar mellett még két SAGA- és három Golden Globe-díj tulajdonosa, és nemcsak sokoldalú színésznőként, hanem rendezőként is sikeres, valamint elismert emberjogi harcos.

Apa és lánya először a Lookin' to Get Out című filmben játszott együtt, amikor Jolie még csak hétéves volt, majd legközelebb a Lara Croft: Tomb Raider című akciófilmben láthatta őket együtt a közönség 2001-ben.

Eric RobertsEmma Roberts

Eric Roberts már az első filmes játékával (A cigányok királya) kivívta a szakma figyelmét és elismerését, és Golden Globe-jelöléssel jutalmazták, hét évvel később, 1985-ben pedig a Szökevényvonat című filmben nyújtott alakításáért Oscar- és Golden Globe-jelölést kapott. Karrierje során játszott számtalan drámában, akciófilmben, vígjátékokban, népszerű televíziós sorozatban és TV-filmben, megformált harcművészt, rosszfiút, gyilkost és riportert is.

Egyetlen gyermeke, a 23 éves Emma nemcsak színésznőként, hanem modellként és énekesnőként is kipróbálta már magát – nem kevés sikerrel. 2001 óta dolgozik a filmiparban, legismertebb szerepeit a Nancy Drew és a Családi üzelmek című filmekben, valamint az Unfabulous és az American Horror Story: Coven című sorozatokban kapta.

Édesapjával még nem, viszont világhírű nagynénjével, Julia Robertsszel már játszott együtt, a Valentin nap című filmben 2010-ben.

Peter Fonda – Bridget Fonda

A még mindig aktívan forgató Peter Fonda a hatvanas évek egyik legnagyobb ikonja – és mellesleg a színésznő-fitness királynő, Jane Fonda testvére. Karrierjét a Broadway színpadán kezdte, majd a filmezés felé fordult. Az Emmy- és kétszeres Golden Globe-díjas színész legfontosabb alkotása a Szelíd motorosok című kultikussá vált film, amelyben nemcsak a főszerepet játszotta Dennis Hopper és Jack Nicholson oldalán, hanem ő volt a producer és az egyik forgatókönyvíró is.

Lánya, a kétszeres Golden Globe-jelölt Bridget Fonda már egy évtizede felhagyott a színészi munkával. Első szerepét apja klasszikusában, az Szelíd motorosokban kapta, majd tíz évvel később nekilátott, hogy a saját lábára álljon. A sokoldalú színésznő játszott gengszerfilmben (Keresztapa III), romantikus vígjátékban (Sorsjegyesek) akciófilmben (Nikita), thrillerben (Egyedülálló nő megosztaná) és mesefilmben (Hókirálynő) is.

Francis Ford CoppolaSofia Coppola

Francis Ford Coppola világhírű filmrendező és forgatókönyvíró, akinek a nevéhez olyan örök darabok fűződnek, mint a Keresztapa-trilógia, Apokalipszis most, Rablóhal vagy az Esőcsináló. Munkájáért egy BAFTA-, két Golden Globe- és három Oscar-díjat zsebelhetett be, kétszer pedig a Cannes-i Filmfesztivál Arany Pálmájával tüntették ki. Rendezői karrierje a kilencvenes évekre megfeneklett, azóta csak produceri munkálatokkal foglalkozik.

Az 1971-ben született Sofia már kisgyermekként szerepelt apja filmjeiben, de nem a színészkedést tekintette élete céljának. 1998-ban kezdett el rendezéssel és forgatókönyvírással foglalkozni. Már a második filmjével (Öngyilkos szüzek) nagy feltűnést keltett, harmadik alkotásával (Elveszett jelentés) pedig elnyerte a legjobb forgatókönyvnek járó Oscar-díjat és a legjobb rendezőként is jelölték. Emellett kapott három Golden Globe-díjat és a Velencei Filmfesztivál Arany Oroszlánját is. Az ő nevéhez fűződik a tavaly nagy sikert aratott Lopom a sztárom című film is.

Billy Ray & Miley Cyrus

Billy Ray Cyrus amerikai countryzenész, aki 12 stúdióalbummal és 44 kislemezzel büszkélkedhet 1992 óta. 2001 és 2004 között a Doc című sorozatban játszott, majd 2005 végén a Disney-hez pártolt, ahol a Hannah Montanában lányával, Miley Cyrusszal játszott együtt 2011-ig.

Lánya karrierje kezdetén sokáig egyengette az útját, de amint Miley otthagyta a Disney csatornát, nem érezte szükségét a szülői terelésnek – szülei házasságának megromlása is közrejátszott abban, hogy saját útját kezdte járni, de továbbra is jó viszonyt ápol édesapjával.

Steven & Liv Tyler

Az Aerosmith frontembere, Steven Tyler és lánya, Liv kötelékére 1991-ben derült fény, a lány édesanyja ugyanis azt állította, Todd Rundgren ejtette teherbe – Livet is Rundgren néven anyakönyveztették. Miután nyolcéves korában találkozott biológiai apjával, feltűnt a kettejük közti különbség, s miután a titok kiderült, '91-ben Tylerre változtatta a nevét.

Első szerepét apja zenekarának Crazy című videoklipjében kapta 1994-ben, de az Armageddon című filmhez is írtak együtt dalokat, melyben Liv szerepelt.

Ozzy és Kelly Osbourne

John Michael Osbourne angol énekes és dalszövegíró, aki az 1970-es éekben tett szert hírnévre mint a Black Sabbath frontembere. 1979-ben otthagyta az együttest, majd szólókarrierbe kezdett, 11 stúdióalbumot adott ki, végül az ezredfordulót követően tévésztárrá vált, amikor az MTV realityshow-ja, a The Osbournes kedvéért kamerákat engedett életébe. Kelly azóta felnőtt, saját divatműsort vezet, a Fashion Police-t, és feltűnt a Dancing With The Starsban is.

Phil Collins & Lily Collins

A legendás énekes az egyetlen Paul McCartney-n és Michael Jacksonon kívül, aki több mint 100 millió albumot adott el mint zenekari tag és mint szólóelőadó, több top 40-es slágere volt a nyolcvanas években, mint bármely más előadónak. Lánya, Lily Collins 1989-ben született, és olyan sikerfilmekben tűnt fel, mint a Tükröm, tükröm, a Csontváros és A szív bajnokai.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek