Starity

Klippremier: Deep Purple - Smoke On The Water

2014. május 18. 14:02   |   Szerző: guns_n_roses

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

42 év után a Deep Purple megosztotta egyik leghíresebb dalukhoz készült videót a rajongókkal.

hirdetés
Klippremier: Deep Purple - Smoke On The Water

42 éve, 1972 márciusában jelent meg a Deep Purple minden szempontból korszakalkotó albuma, Machine Head néven. A lemezen található Smoke On The Water című dal mára igazi klasszikussá vált; a napokban az ehhez a számhoz készült klipet mutatta meg az együttes.

Az archív felvételeket tartalmazó anyag 1971 decemberében lett rögzítve, a videót mégis csak most osztották meg a nézőközönséggel. Érdekesség még, hogy a Smoke On The Water eleinte korántsem aratott nagy sikert, csak a szintén 1972-ben megjelent Made In Japan lemez (ami szintén tartalmazta a számot) kiadása után robbant a köztudatba, ekkor azonban rögtön felkerült a Billboard top 10-es listájára, és jó ideig az élen is maradt.

A Made In Japan koncertlemezt egyébként május 19-én, egy speciális kiadásban újból megjelentetik: négy CD, kilenc LP és egy DVD korábban még sosem látott koncertfelvételekkel, valamint egy könyv is tartozik majd hozzá.

hirdetés

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek