Starity

Előkerült Kurt Cobain utolsó autogramja

2014. május 29. 18:06   |   Szerző: LexiCobain

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Egy neve elhallgatását kérő rajongó számolt be Kurt Cobainnel való találkozásáról, aki valószínűleg az utolsó fanatikus volt, aki halála előtt találkozott a legendás zenésszel.

hirdetés
Előkerült Kurt Cobain utolsó autogramja

A megtépázott sorsú Nirvana-frontember, Kurt Cobain ugyan már 20 évvel ezelőtt búcsút intett földi létének, ám továbbra is izgalomban tartja rajongóit. Egy neve elhallgatását kérő rajongó megosztotta fivérének történetét, aki feltételezhetően azon utolsókhoz tartozik, akik utoljára élve látták a legendás zenészt, aki 1994. április 1-jén szökve távozott az Exodus Rehabilitációs Központból, ahol heroinfüggősége miatt kezelték. Kurt otthonába, Seattle-be tartott repülővel, jegye pedig a Guns N' Rosesból ismert Duff McKagan mellé szólt.

„A testvérem Torontóból Seattle-be tartott, amikor találkozott Kurttel, és autogramot kapott tőle. Több dolog miatt utazott, egy temetés is volt közte. 1994 április 1-jén későn hagyta el Torontót, és a Sea-Tac repülőtérre érkezett április 2-ának kora reggelén.

Miután leszállt a gépről, elindult a taxija felé, amikor meglátott néhányt embert, akik körülálltak valakit és autogramot kértek. Ez annyira felkeltette a figyelmét, hogy abban a valakiben Kurt Cobaint ismerte fel. A testvérem hatalmas rajongója volt abban az időben, így nem esett nehezére felismerni Kurtöt, hiszen ő volt az, akitől autogramot reméltek a többiek. Ez azért volt, mert Kurt hatalmas napszemüveget viselt, egy Elmer Fudd vadászsapkát és egy nagy barna dzseki volt rajta, mely darabokkal próbált inkognitóban maradni.

Szóval az öcsém elővett egy tollat és azt a novellát, amit akkor olvasott az iskola miatt és Kurt kezébe adta őket. Kurt a teljes nevét írta a könyvbe (ami akkoriban nem volt szokatlan) és a testvérem megkérte, hogy a dátumot is írja oda. Ez nem igazán tűnt furcsa kérésnek a testvéremtől, mivel az összes autogramjához mindig ezt kérte a hírességektől, hiszen számára így többet jelentettek az aláírások.

Így hát Kurt a dátumot is odafirkálta. Az egészben az volt a furcsa, hogy elírta a dátumot, másodika helyett ötödikét írt. És ennyi volt. Az öcsém még annyit mondott Kurtnek, hogy nagyon élvezi a zenéjét és az egyetlen szó, amit Kurt kiejtett a száján, a 'köszi' volt. Amikor a tesóm távozott, még látta Kurtöt a fizetős telefonnál várakozni. Mindenki azt mondja, hogy Kurt nem volt másodikán a repülőtéren, és alig fél órával az érkezése után elhagyta a várót, de ez nem igaz.

Amikor három nappal később Kurt elhunyt, a testvéremet szabályosan sokkolta a hír, főleg az az egybeesés, hogy Kurt ötödikére dátumozta az autogramot, amit neki adott. Nem igazán büszke arra, hogy ő volt az utolsó rajongó, aki 'zaklatta' őt és nem is nagyon mutatta meg az aláírást természetesen, mert nem szeretett volna összeköttetésbe kerülni a dologgal. Csak annyit mondott: 'valószínáleg más sem hiányzott Kurtnek, mint hogy valaki így nyaggassa'. Nem hisz abban, hogy előre látható lett volna a végkifejlet, mert nem gondolja, hogy Kurt bárkit is meg akart volna bántani ilyen módon. Kétséges, hogy Kurt az egészet előre eltervezte volna, és előre eltökélte volna magát, hogy éppen április 5-én ölje meg magát. Mégis úgy érezzük, nagyon hátborzongató ez az emlékünk róla.”


Íme a testvér jegye, mellyel azt bizonyította, hogy valóban aznap utazott

Kurt Jane Austen Mansfield Park című regényét írta alá

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek