Starity

3 milliárdért vette meg az Apple Dr Dre cégét

2014. május 30. 14:02   |   Szerző: LoveNessa

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Az Apple hivatalosan is bejelentette, hogy felvásárolták a Beatset, ráadásul nem kevesebb, mint 3 milliárd dollárért.

hirdetés
3 milliárdért vette meg az Apple Dr Dre cégét

Már hetek óta folynak a találgatások azzal kapcsolatban, hogy mi lesz a sorsa a Dr Dre és Jimmy Iovine által alapított Beats Music és Beats Electronics cégeknek, mivel azt csiripelték a madarak, hogy az Apple-nek végre sikerült megkaparintania.

A spekulációknak most vége, ugyanis az Apple hivatalosan is bejelentette, hogy sikerült megállapodniuk Dre-ékkel, így kereken 3 milliárd dollárért lemondtak a 2008-ban született cégről, ezáltal pedig a rapper hivatalosan is a hip hop első dollármilliárdosa lett.

„A zene rendkívül fontos része az Apple-nek és mindig is az lesz. A Beats hozzáadása a zenei felhozatalunkhoz még jobbá teszi azt, kezdve az iTunes Radióhoz való ingyenes hozzáféréstől, a Beats világszínvonalú szolgáltatásain át, egészen az iTunes Store-ból való zenevásárlásig, ahogy azt a vásárlók évekkel ezelőtt is tehették” – állt az Apple alelnökének, Eddy Cue-nak hivatalos nyilatkozatában.

„A szívem mélyén mindig is tudtam, hogy a Beats az Apple-höz tartozik. Az alapötlethez az Apple adta az ihletet azzal a páratlan képességgel, hogy összehozták a kultúrát és a technológiát. Az Apple mély elkötelezettsége a zenerajongók, a művészek, a dalszövegírók és a zeneipar felé, valami nagyon különleges dolog” – mondta Iovine az MTV Newsnak kiadott közleményben.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek