Starity

Ilyen életet jósoltak nekünk 100 évvel ezelőtt

2014. június 06. 17:05   |   Szerző: Starity.hu

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A franciák 1900-ban megálmodták, miféle őrültségeket rejtenek a 2000-es évek.

hirdetés
Ilyen életet jósoltak nekünk 100 évvel ezelőtt

Az alábbi illusztrációkat francia művészek készítették az 1900-as évek elején, cigarettás és szivardobozokon jelentek meg, a későbbiek folyamán pedig képeslapokon is. Az 1900-as párizsi világkiállításon is szerepeltek, 87 jövőbeli elképzelt jelenetet ábrázolnak, azt, hogyan látták a jövőt a franciák száz évvel ezelőtt. Lássuk ezek közül a legjobbakat!

1. Suliban

Generációnk fiatal tanulói sajnálhatják, hogy nem találták fel az okosítógépet, amely segítségével drótokon át juttatják az információt az agyunkba a tanórákon. Szerencséjükre, így nem kell úgy kinézniük, mint Leia hercegnő a Star Warsban.

2. Fodrásznál

A franciák úgy hitték, 2000-ben már nagy bizalmat fogunk fektetni a masinákba, olyannyira, hogy megengedjük, hogy ők vágják a hajunkat.

3. Légtaxi

Habár több eszközzel is fel tudunk emelkedni a magasba, az épületek, felhőkarcolók között cikázó gépjárművekre egyelőre várnunk kell.

4. Repkedő tűzoltók

Megkönnyítené a lánglovagok munkáját, ha nem méretes létrákkal kellene bíbelődniük, hanem egyszerűen, mint a sárkányok, felrepülhetnének a lángoló emeletek közelébe. Erre még várnunk kell!

5. És rendőrök!

Ha a tűzoltók szárnyakat kapnak, természetesen a rendőrök sem maradhatnak ki a buliból – szükségük is van rá, hiszen elméletileg már repülő autókkal közlekednek a jövő emberei.

6. Torpedórepülő

Tulajdonképpen ez meg is valósult a maga módján, a légitámadások során olykor bombákat és rakétákat is alkalmaztak.

7. Vadászat a levegőben

Gondoljunk bele: mennyire klassz lehet madarakat kergetni a magasban? A célzással kicsit meggyűlne a bajunk, hiszen nem stabil talajról kellene lőnünk, de egy kis gyakorlás után tuti, belejönnénk!

8. Sasfészek-tolvajok

A szárnyaknak még a gyerkőcök is jó hasznát vennék, bár azzal senki sem számolt az 1900-as években, hogy a szülők sokkal óvatosabbak lesznek a gyereknevelés terén – valószínűleg nem örülne anyuci, ha a lánya szirtek tetején lófrálna, egy nagyobb méretű sast ütlegelve.

9. Léghajó

A léghajó már az 1900-as években is létezett, bár nem e módon: úgy gondolták, hajóra erősített légballonokkal is fogunk furikázni a jövőben.

10. A reggeli rutin

Reggelente egy erős kávé nélkül zombi vagy? Sebaj! Elég leülnöd az átalakítószobádbeli székre, és a gépek kezelésbe vesznek – eltüntetik a karikás szemet, kifésülik a hajad, rendbe szedik a körmeid – mikor dobják ezt végre piacra?!

11. Mezőgazdasági munka

Ami szuperérdekes az egészben, hogy minden egyes gépet elektromos hálózaton keresztül irányítanak, az összes vezeték egy helyre fut be, ahonnan lazán vezérelhető a munka.

12. Takarítógépek

Annak ellenére, hogy a robotok az új barátaink, és mindent megcsinálnak helyettünk, muszáj cselédruhába öltöznünk, mert... miért ne?

13. Görkorik

Az autók elvén működő görkorcsolyákkal nehezebb haladni, mint az látszik, szerencsétlen srác a kék pulcsiban épp ezt demonstrálja.

14. Bálnabusz!

Úgy gondolták, ugyanannyi időt fogunk a víz alatt, mint felett tölteni, így a bálnákat is háziasítjuk, sőt, szállítóeszközként használjuk őket. Az állatvédők biztosan tiltakoznának.

15. Verseny a tengerben

De hová is utaznánk a bálnabusszal? Tengerparti angolnaversenyekre, ahol a résztvevők meglovagolhatják a bestiákat.

16. Verseny lóháton

Óriási csikóhalháton, ez nem is kérdés! A vintage kardok lassan tényleg a divatba jönnek.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek