Starity

A legsikeresebb videoklipek: Emma Marrone

2014. június 13. 15:03   |   Szerző: Fan-ily6889

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Bámulatos énektudása mellett a dalszövegírás, illetve a dalszerzés sem áll távol az olasz énekesnőtől, időnként pedig egy gitárt is a kezébe vesz. A következő összeállításban nagyító alá vesszük Olaszország egyik legkedveltebb énekesnőjének, Emmának a legsikeresebb videóit.

hirdetés
A legsikeresebb videoklipek: Emma Marrone

Emma Marrone neve első körben az idei Eurovíziós Dalfesztiválról lehet ismerős sokak számára, ugyanis az erőteljes hangú, fiatal énekesnő képviselte Olaszországot a versenyen. 2003 óta tevékenykedik a zenei életben, ám csak 2009-ben tett szert igazi ismertségre, amikor egy tehetségkutató versenyre, az Amici di Maria De Filippibe jelentkezett, ahol az első helyen végzett.

Un sogno a costo zero – 2010

2010 márciusában jelent meg az Oltre című lemez – nem sokkal azután, hogy Emma megnyerte az Amici di Maria De Filippi nevű tehetségkutatót –, melyen helyet foglal az Un sogno a costo zero című dal is, amely júliusban az album második kislemeze lett. Az alkotás szerzője Federica Camba, olasz zeneszerző és dalszövegíró, illetve Daniele Coro.

Az Oltre igen népszerű lett Olaszországban, ugyanis 2010-ben a második legjobban fogyott lemez volt, emellett az első helyen végzett az olasz albumlistán, illetve elérte a dupla platinalemez-minősítést is.

A 2010 júliusában debütált videó rendezői munkálatait Roberto Saku Cinardi látta el. A bohókás klipben Emma különböző helyszíneken bukkan fel: hol egy kocsiúton láthatjuk, később egy kalászmezőn, majd egy benzinkúton tűnik fel, hol pedig egy medencénél táncol és énekel önfeledten.

Maledetto quel giorno – 2012

Az alkotás 2012 szeptemberében látott napvilágot a 2011-es Sarò libera című korong utolsó kislemezeként. A stúdióalbum az első helyen landolt az olasz albumlistán, Emma pedig ismét remekelt, hiszen ez a korong is dupla platinalemez lett.

Valamint egy új kiadás, az úgynevezett sanremói verzió is a boltok polcaira került 2012-ben abból az alkalomból, hogy Emma részt vett a Sanremói Zenei Fesztiválon. Ennek az alkotásnak is sikerült az első helyre törnie az olasz albumlistán.

A Maledetto quel giorno című dalon ugyanazokkal a szerzőkkel dolgozott együtt a fiatal énekesnő, akikkel korábban: Federica Cambával és Daniele Coróval. A 2012 októberében megjelent videoklipben egy kőfal előtt jelenik meg az energikus hangú Emma, akit később a színfalak mögött láthatunk, majd a Sarò libera elnevezésű turné kisebb részleteit pillanthatjuk meg.

Amami – 2013

Az énekesnő legújabb stúdióalbuma, a Schiena 2013 áprilisában debütált, az első kislemeze pedig az egy hónappal korábban megjelent Amami volt. A nagylemez az első helyre tört, csakúgy, mint a korábbiak, illetve három hétig vezette az olasz albumlistát.

A megjelenést követően egy hónap sem telt el, amikor megkapta az aranylemez-minősítést a 30 ezredik példányszám eladása után, a következő héten pedig platinalemezzé vált. 2014 májusában a 150 ezer eladott példánynak köszönhetően kiérdemelte a háromszoros platinalemez-minősítést.

Az Amami című szerzemény Emma tollából ered, emellett a zeneszerzői munkálatokat is ő végezte el, a produceri feladatot pedig Brando, olasz dalszövegíró és producer látta el. Az énekesnő elárulta, hogy miközben a gitárján játszott, egyszer csak megszületett a dal, mely a harmadik lett az olasz Top Digital Download listán.

2013 első felében a legkelendőbb dalok egyike az Amami volt Olaszországban, illetve elnyerte a platinalemez-minősítést a 30 ezredik példány eladása után. A 2013 márciusában debütált videoklip forgatása Ludovico Galletti és Sami Schinaia irányítása alatt zajlott. Emma egy üres térben tűnik fel a videóban, majd egy medencében láthatjuk a klip egyetlen szereplőjeként.

Dimentico tutto – 2013

A 2013 júniusában kislemezként debütáló Dimentico tutto szintén a legújabb alkotáson, a Schiena elnevezésű korongon hallható, melynek szerzője és írója az olasz énekes, illetve zenei producer, Nesli, és Niccolò Bolchi. Producere pedig Brando, akivel Emma már korábban is együttműködött.

A kislemez megszerezte az aranylemez-minősítést, miután 15 ezer példányszámban kelt el, később pedig a platinalemez-minősítést is megkapta.

A videoklipben Emma korábbi emlékei hologramok képében tárul a szemünk elé, majd fokozatosan halványulni kezdenek, miközben az énekesnő némán elsétál mellettük. Ezalatt más helyszínek is feltűnnek – tehát a jelenetek párhuzamosan zajlanak –, ahol Emmát láthatjuk énekelve.

Brando elmondása szerint a videó hangulatát a 90-es évek ihlették, ami egy kicsit Gwen Stefanit juttatja az eszébe. Úgy véli, Emma rendkívül szabad, aki megmutatja lelkének egy részét a dalban.

La mia città – 2014

Májusban jelent meg a La mia città című kislemez, melynek köszönhetően még nagyobb ismertségre tett szert a fiatal énekesnő, ugyanis ezzel a dallal képviselte Olaszországot az idei Eurovíziós Dalfesztiválon.

Erőssége ellenére a Dalversenyen nem remekelt az alkotás, ugyanis mindössze 33 ponttal jutalmazták, ami a 21. helyet jelentette a 26 fős mezőnyben, így ez lett az egyik legrosszabb olasz eredmény az Eurovízió történetében. Azonban Emma elmondta a verseny után, hogy egyáltalán nem csalódott, és úgy érzi, minden tőle telhetőt megtett.

A dal szerzője, egyben írója is Emma, és a Schiena elnevezésű stúdióalbumon hallható. A videoklip pedig idén márciusban debütált, amelyben az énekesnő egy fotóstúdióba sétál be, ahol különböző ruhákban, illetve pózokban látható a videó kezdetétől a legvégéig.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek