Starity

Megjelent Alizée új albuma

2014. június 24. 12:12   |   Szerző: principessa1121

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Az énekesnő Blonde című, hatodik stúdióalbumát mától hallgathatja a közönség.

hirdetés
Megjelent Alizée új albuma

Két kislemez, a Blonde és az Alcaline megjelenését követően június 23-ától világszerte elérhetővé vált a lemez címéhez híven időközben szőkévé avanzsált francia énekesnő hatodik albuma.

A korong, amelynek munkálataiban többek között Pascal Obispo és Zazie is közreműködött, Alizée korábbi ígéretéhez híven egy könnyed, nyári poplemez, amely elsősorban friss, vidám és energikus dalokat tartalmaz, ezek mellett azonban néhány líraibb zeneszám is helyet kapott rajta.

Az énekesnő két korábbi lemezéhez képest, amelyekkel az elektronikus zene, illetve a 60-as évek francia popdalainak világában tett kirándulást, most ismét visszatér a gyökereihez, és bevallottan szélesebb közönséghez kíván szólni. Ez azért sem meglepő, mert miután tavaly novemberben táncpartnerével, Grégoire Lyonnet-vel megnyerte a Danse avec les Stars című műsort, így ismét a figyelem középpontjába került, és a tánc iránti szenvedélye is új erőre kapott, amit így a dalokhoz készült koreográfiákban is kamatoztathat.

Az album az énekesnő 5 című, ötödik lemezéhez hasonlóan igen személyes hangvételű, ám ellenkező előjellel, a nosztalgikus, melankolikus hangulatvilág helyett most egy boldog, vidám és kiegyensúlyozott ember vallomását hallhatjuk. A sok helyen elektronikus hatásokkal megtűzdelt dallamokat pörgős, táncos ritmus és rádióbarát hangzás jellemzi, ezenkívül több dal, köztük a kislemezként már debütált Alcaline is erőteljesen emlékeztet Alizée egykori mentora, Mylène Farmer dalaira és saját karrierje indulására.

Az albumon egyébként két dal is egy-egy konkrét személyhez köthető: a Mylène Farmer című egy vicces köntösbe bújtatott óda, míg az albumot lezáró Plus de Bye-Bye című számot Alizée új párjának, Grégoire-nak énekli. Kétségtelen, hogy a Moi Lolita Alizée-jét hiányoló rajongók elégedettek lehetnek a visszatéréssel.

A lemezhez a korábbi évek hagyományaival szakítva idén nem készült gyűjtői kiadás, és egyelőre autogramosztást sem szerveztek, a rajongókat azonban kárpótolhatja, hogy 2014 végén Alizée hosszú idő után ismét turnéra készül. Ennek vitathatatlanul az egyik fénypontja lesz, hogy november 25-én a párizsi Olympia színpadán lép fel, ahol élete első koncertjét is adta, immár 10 éve.

Alizée az elmúlt napokban több média- és sajtómegjelenés, valamint fellépések keretében népszerűsítette az albumot, és az elkövetkező napokban-hetekben is folytatja a promóciót. Hétfőn este az album megjelenése alkalmából 18 órától a Twitteren válaszolt a rajongók kérdéseire, amelynek során megtudhattuk többek között, hogy Mexikóban is várhatók koncertek, amelyek időpontjáról később tájékoztatnak, valamint hogy a turnéhoz kapcsolódóan készülnek majd reklámtermékek, amelyeket a rajongók megvásárolhatnak.

Az album a francia iTunes összesített listáján hétfő délelőtt óta az 5. helyen áll, a francia pop kategóriában a 2. helyet foglalja el, és az Amazonon is folyamatosan javul a pozíciója (jelenleg 11.). Magyarországon az iTuneson megvásárolható.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek