Starity

Sorozatsztár lesz Kurt Cobain

2014. június 26. 11:11   |   Szerző: LexiCobain

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A National Geographic július 6-án induló sorozatában a 90-es éveket és a legnagyobb mítoszokat tárgyalja, köztük a tragikus körülmények között elhunyt Nirvana-frontember, Kurt Cobain is szerepet kap.

hirdetés
Sorozatsztár lesz Kurt Cobain

Július 6-án indítja hódító útjára a National Geographic legújabb, The '90s: The Last Great Decade? (A 90-es évek: Az utolsó klassz évtized?) című minisorozatát, melyet alig három estén át élvezhetnek majd a nézők, ám annál érdekesebb és fontosabb kérdések kerülnek terítékre a műsor keretein belül, úgy mint Bill Clinton elnöksége, az MTV-s sorozatok, Jerry Springer vagy épp a Macarena című sláger.

A sorozat készítői az évtizedek óta vitatott kérdést is fókuszba helyezték, miszerint mi az igazság Kurt Cobainnel kapcsolatban. Milyen érzések kerítették hatalmába népszerűvé válásának idején, és hogyan is élték meg Courtney-val 1992 második felét, amikor folyamatosan a nyomukban voltak a paparazzók Lynn Hirschberg Vanity Fair-beli cikke miatt?

„Túl makacs vagyok ahhoz, hogy kompromisszumot kössek a zenénkkel vagy a még nagyobb rocksztárrá való válással kapcsolatban. Nem érzem, hogy erre szükség lenne” – nyilatkozta 1992-ben a zenész, ám felesége, Courtney egész másként emlékszik arra az időszakra, melyet nemrégiben adott interjújában tár a nyilvánosság elé a sorozat képkockáin.

„A generáció hangjának tartották sokan és ő ettől totál kiborult. Talán ki akart szállni. Én ezt tettem volna. [...] Ugyanakkor nagyon is akarta. Minden jelentősebb és jelentéktelen kiadónak írt: 'Fizetni fogunk. Engedjék, hogy a kiadójukhoz szerződjünk.' Kétségbeesetten akarta, hogy a világ legnagyobb rocksztárja lehessen. De amikor ez megtörtént, olyan volt, mintha összeroskadt volna a súlya alatt.”

Kurt számára valóságos kihívást jelentett a hirtelen jött siker és népszerűség, mely olyan hatalmas nyomást jelentett a zenész számára, hogy végül könnyebb kiutat választott abból. Halála a mai napig kérdés tárgyát képezi, melyről már készül a Benjamin Statler által rendezett dokumentációs életrajzi ihletésű film, melyet még idén megtekinthetnek az érdeklődők.

Íme, az előzetes a sorozat Cobairól szóló részéhez!

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek