Starity

Dalt lopott Kesha és Pitbull?

2014. június 26. 11:11   |   Szerző: Starity.hu

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Egy világhírű harmonikás azzal vádolja a Timber előadóit, hogy az ő egyik dalának nyitó riffjét engedély nélkül használták fel a dalban.

hirdetés
Dalt lopott Kesha és Pitbull?

Kesha és Pitbull valószínűleg a tudtuk nélkül követtek el szerzői jogsértést, ezt állítja legalábbis Lee Oskar harmonikaművész. A zenész szerint a Timber című dalban hallható fülbemászó harmonikariff és az ő, 1978-ban kiadott San Francisco Bay című dalának nyitómotívuma hangról hangra megegyezik, csak a tempóján gyorsítottak – írja a TMZ.

Oskar szerint ez sem véletlen, a bíróságra beadott iratok szerint azt állítja, hogy a dal készítésekor felkért harmonikást direkt úgy instruálták, hogy utánozza a San Francisco Bay előadójának játékstílusát.

A Timber óriási siker lett Európában és az Egyesült Államokban, így nem csoda, hogy a zenész szeretné kivenni a részét belőle, és 3 millió dollárra perelte a dal kiadóját. A bíróság még nem tűzött ki tárgyalási időpontot, de mivel mindkét dal nyilvánosan is elérhető, magunk is eldönthetjük, mennyire hasonlít a két dal.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek