Starity

Alizée: „Melegnek lenni normális”

2014. június 29. 17:05   |   Szerző: Melle Ketrin

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Június 23-án Alizée egy új albummal, a Blonde-dal tért vissza a boltok polcaira, melyen többek között Pascal Obispoval és Zazie-val dolgozott együtt.

hirdetés
Alizée: „Melegnek lenni normális”

Alizée karrierjét Mylène Farmer indította be a 2000-es évek elején, de a J'en ai marre énekese elég visszafogott interjúi során.

Hatodik nagylemeze nemrég jelent meg, Blonde címmel, melyen szerepel egy Bi című dal. A korzika énekesnő ily módon igyekszik eloszlatni a biszexuális emberekről kialakult előítéleteket.

– Mylène Farmernek, akinek köszönhetően 15 évvel ezelőtt bemutatkozhattál a Moi... Lolita dallal, egy elég komoly meleg közönsége van. A Bi című dalod a tolerancia üzenete lenne?

– Pontosan, ez a tolerancia üzenete. Miután mindig védtem a meleg közönséget, de... Én úgy gondolom, hogy nem kell védeni őket, mert számomra ez természetes. Az unokatestvérem leszbikus, akinek van egy kislánya, aki a keresztlányom. Én vagyok a keresztanyja. Tehát ez olyasvalami, ami számomra normális. A legjobb barátaim is melegek voltak. Szóval számomra ez nem vitatéma, nem is kellene beszélnünk erről. Épp emiatt éneklem a Bit. Ez azt jelenti, hogy akár bi, meleg vagy hetero az illető, nem számít, mert ugyanolyanok vagyunk. Szeretünk egy lányt vagy egy fiút, ez a szerelem.

– Nem igazán beszéltél arról, hogy mit gondolsz a hírekben terjedő dolgokról, különösen a melegházasságra gondolok itt.

– Nem igazán szeretek belefolyni az ilyen dolgokba. Akár politikailag nézzük, vagy másképp, nekem megvan a saját véleményem, de nem különösebben izgat. Egyszer voltam Ruquier-nél (Laurent Ruquier – szerk.), Eric Zemmour mellettem ült... Azt mondta, hogy a melegpárok gyermekei nem kiegyensúlyozottak. Ruquier megkérdezte, mit gondolok erről. Azt feleltem, hogy van egy keresztlányom, aki ötéves, és az anyja neveli, az unokatestvérem, aki mellesleg leszbikus. De a kislány ugyanolyan kiegyensúlyozott, mint az én kilencéves lányom.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek