Starity

Nyári diákmunka lehetőségek

2014. július 17. 06:06   |   Szerző: Karina197

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Manapság nem meglepő, ha a fiatalok munkát vállalnak, de ez egyelőre nem számít még olyan nagy divatnak hazánkban, ennek ellenére összeszedtünk pár munkalehetőséget, melyekről érdemes érdeklődni.

hirdetés
Nyári diákmunka lehetőségek

Sokan vállalnak nyári munkákat az iskolakezdés vagy az egyetemi évek előtt. Fiatal korunk miatt nem vállalhatunk igen komolyakat, viszont már vannak kifejezetten olyan szervezetek, akik a tinédzserek legális munkáltatásával foglalkoznak. Érdemes megemlíteni, hogy munkavállalásnál nagy szerepet játszik a magabiztosság, a rugalmasság, a pontosság, főleg, ha ez az első munkahelyünk.

Biztosan vannak olyanok, akik tudják, mit és merre kell ilyenkor keresni, de most segítünk azoknak, akik egy kis pénzhez szeretnének jutni, de nem tudják, kihez fordulhatnának, mihez kezdjenek.

Babysitter

Ismerősi körünkben kereshetünk olyan fiatal anyukákat, akik egyedül nevelik gyermekeiket, esetleg mind a két szülő dolgozik és nem tudnak elszabadulni a picitől egy órára sem. Általában órabérben számolnak, van úgy, hogy egy nap csak két órára kérnének meg, hogy vigyázz a kicsire, ami nem annyira megerőltető, de máris lehet vele keresni egy kis zsebpénzt. Ha elégedettek veled, ajánlhatnak a barátaiknak is.

Szórólaposztás

Ez is egy népszerű formája a pénzkeresésnek. Vannak vállalatok, frissen nyílt boltok, irodák, amikre ráfér a reklámozás. Érdemes személyesen felkeresni a céget és biztosítani őket a pontosságról és talpraesettségről. Néha elég egy széles mosoly, és az emberek a lapra pillantás nélkül elveszik azt. Vigyázni kell azonban, nehogy a kukába dobjuk őket, hogy túladjunk rajtuk, mert akármikor figyelhetnek minket.

Irodai munka

Ritkább, hogy diákokat részmunkaidőre felvesznek, de egyáltalán nem kizárt. A számítógépekhez kell általában jól érteni és nem szabad megijedni a sok papírmunkától. Aki bírja a reggel 9-től körülbelül délután 4-ig koncentrálást, szeret írni, az mindenképp ilyen állást keressen.

Fotó: feol.hu

Recepciós

Komolyabban kell venni, mint az általános munkákat, de jobban is lehet vele keresni. A kommunikáció és a határozott beszéd a lényeg: telefonok, levelek, faxok, e-mailek fogadása, postai ügyek kezelése, vendégek eligazítása, információszolgáltatás és ehhez hasonlók a legfontosabbak.

Bolti eladó

A legegyszerűbb dolognak hangozhat, de nem mindig az. Ha segéd vagy egy másik eladó mellett, az könnyebb, de ha az egész bolt rád van bízva, ügyelned kell, hogy helyesen jegyzeteld, mit adtál el. A vásárlókra is oda kell figyelni, mert miközben az egyik vendégnek segítesz, a másik el is lophat valamit.

Fotó: hir6.hu

Fagylaltárus

Elsőre viccesen hangozhat, de mindannyian találkoztunk már olyan kávézókkal, bárokkal, amelyek nyáron külön indítanak egy kis fagyizót. Oda jó esélyünk van, hogy felvegyenek, annyira nem is jár nagy felelőséggel, de ne számítsunk arra, hogy meggazdagodunk belőle.

Árufeltöltő/raktáros

A nagy bevásárlóközpontokban mindig szükség van arra, aki kipakolja és pótolja a hiányzó árut a polcokról. Ide edzettebb, jobb erőben lévő fiatalokat keresnek, akik (általában) pontos munkaidőben tudják elvégezni a feladatokat.

Fotó: szuperpiac.hu

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek