Starity

Ünnepeljük Amerikát!

2014. július 04. 19:07   |   Szerző: vikimumus

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Július 4. a Függetlenség napja Amerikában, amelyet az ország lakói évről-évre egy emberként ünnepelnek. Ezen nem is lehet csodálkozni, hisz történelmük igen jeles pillanata volt ez a nap. Hogy egy kicsit Magyarországról is ünnepeljük az USA-t, úgy döntöttünk, összeszedünk néhány popdalt, amelyek valamilyen szinten kapcsolódnak hozzá.

hirdetés
Ünnepeljük Amerikát!

Paris Hilton – Paris For President

Nos, azt nem tudjuk, hogy milyen lenne elnökként Paris Hilton, mindenesetre ő eljátszott a gondolattal, mikor 2008-ban kiadta Paris For President című dalát és annak videoklipjét.

Bár sokak szerint a szőkeségnek nincs sok tehetsége az énekléshez, azért lehetne ezzel vitatkozni, hisz ha könnyed popdalokról van szó, akkor Amerika rózsaszín lánya is tud jót alkotni. Erre pedig nemcsak első szólólemeze lehet példa, hanem a Paris For President is, amely könnyed dallamával hamar befészkeli magát a fülünkbe.

Demi Lovato – Made In USA

Demi tavalyi slágere, a Made In USA egy hazafias szerelemről szól, ahogy a hozzá készült videoklip is. A végeredmény olyan, mintha egy romantikus film lenne, mint amilyeneket sokszor láthattunk az álomgyárban.

Érdekesség egyébként, hogy az energikus dal videóját az énekesnőn kívül a 90210 egykori sztárja, Dustin Milligan, valamint a szintén ebből a sorozatból, illetve a Star-Crossed című produkcióból is ismert Aimee Teegarden teszi még kedvelhetőbbé számunkra.

Miley Cyrus – Party In The USA

Ha Amerika, akkor sokaknak jut eszébe Britney Spears és Jay-Z is, nem csoda tehát, hogy Miley Cyrus egyik legnagyobb slágerében őket is megemlíti. A Party In The USA a legnagyobb popsztárok közé emelte az egykor leginkább csak Hannah Montanaként emlegetett lányt.

A dal millióknak okozott nagy örömöt, sőt, a rajongók azt is szerették volna, ha ez lenne az új amerikai himnusz. Nos, ha a nép himnusza nem is lett, a rajongók számára bizonyára azzá vált.

Victoria Justice feat. Victorious Cast – Make It In America

A V, mint Viktória című sikersorozat egyik betétdalaként vált népszerűvé 2012-ben Victoria Justice Make It In America című dala, amelyhez egy igazán jó hangulatú videoklip is készült.

A haza mérhetetlen szeretete a dal mondanivalója, így talán több fiatalt is arra ösztönöz, hogy szeressük az országunkat, hiszen ez egy nagyon fontos dolog még a mai világban is.

Bonnie McKee – American Girl

Hogy milyen egy vérbeli amerikai lány? Nos, Bonnie McKee-nek megvan róla a véleménye, amelyet 2013-ban meg is osztott a nagyérdeművel, mikor kiadta American Girl című dalát.

Nemcsak az énekesnő által írt szerzemény, hanem a hozzá tartozó videoklip is igazán ütősre sikerült, így minden jókedvű, magát szabadnak érző lány számára igazi himnusz lehet.

Danielle Bradbery – Young In America

Amerika fiataljairól énekel a bájos Danielle Bradbery. A csodás hangú énekesnő Young In America című countrypop irányvonalat képviselő slágere fiatalos, lendületes és igazi, a videoklipet nézve, pedig még irigykedhetünk is, hogy milyen jó, ha igazán szeretjük a hazánkat, mindegy, hogy hol is van az éppen. A dal, valamint a videó is pont az egyszerűsége miatt olyan jó.

Lana Del Rey – National Anthem

Nem éppen az ártatlan tiniknek való Lana Del Rey nemzeti himnusza, az viszont biztos, hogy a National Anthem igazán komoly témákat boncolgat. Érdemes figyelni tehát a szövegét, amelyet mindenkinek magától kell megértenie.

Bár ez a szerzemény nem egy bulizós nóta, azért ahhoz, hogy ünnepeljük Amerikát, talán látnunk kell az árnyoldalát, valamint a kisebb szépségeket is, hisz ez nemcsak az ő nemzetük számára lehet fontos, hanem másoknak is a világon.

Pink – Dear Mr. President

Az elnökhöz szól Pink Dear Mr. President című 2006-os dala, amelyben gyakorlatilag megkéri, hogy figyeljen oda az emberekre. Nagy probléma ugyanis a szegénység, az olyan anya, aki nem foglalkozik a gyermekével, csak mert meleg és még sorolhatnánk. Gyakorlatilag még azt is megkérdezi tőle, hogy tud úgy aludni, hogy más szenved. Erős szavak, az egyszer biztos!

Madonna – American Life

Ha Madonnáról van szó, akkor szinte borítékolható a botrány és ez néhány éve sem történt másként, mikor a popkirálynő kiadta American Life című dalát és videoklipjét, amelyet az amerikaiak többsége háborúellenes üzenete miatt hazafiatlannak nevezett. Az énekesnő ki is vonta a videót az Egyesült Államokból azzal magyarázva, hogy sokan félreértették annak tartalmát és nem akart vele senkit sem megbántani.

Érdemes megjegyezni egyébként, hogy bár több országban is listavezető lett mind a dal, mind pedig az ugyanezt a címet viselő album, mégis ez lett a legkevesebb példányszámban eladott Madonna-lemez a botrány és a betiltások miatt.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek