Starity

20 év kihagyás után új albummal jelentkezik a Pink Floyd

2014. július 06. 10:10   |   Szerző: LexiCobain

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A Pink Floyd igencsak megvárakoztatta a rajongóit, hiszen húsz év telt el legutóbbi stúdióalbumuk, a The Division Bell megjelenése óta.

hirdetés
20 év kihagyás után új albummal jelentkezik a Pink Floyd

A legendás zenekar húsz évvel ezelőtt dobta piacra The Division Bell címre keresztelt tizennegyedik stúdióalbumát és az azt követő turné, valamint a 2005-ös újraegyesülés után nagy volt a csend az öttagú formáció háza táján.

Polly Samson – David Gilmour frontember felesége – jelentette be nemrégiben a Twitteren, miszerint a csapat kész visszatérni a zeneipar palettájára, és az Endless River címre keresztelt album októberben kerül majd az üzletek polcaira.

„Jut eszembe: a Pink Floyd Endless River címre keresztelt albuma októberben jön majd ki. A gyönyörűre sikerült, Rick Wright elmékére írt hattyúdal a csapat 1994-es örömzenélésén alapszik.”


Fotó: Twitter

Érdekesség az új lemezzel kapcsolatban, miszerint a dalok jó része az 1994-ben a The Division Bell feljátszásakor kerültek felvételre, ám valamilyen oknál fogva a srácok úgy döntöttek: e szerzeményeknek nincs helye a lemezen.

Nemrégiben a csapat visszatérő háttérénekese, Durga McBroom-Hudson is megosztotta a nyilvánossággal, miszerint a zenekar valóban stúdiózik és gőzerővel készülnek az októberi megjelenésre.

„Durga McBroom-Hudson is hallható majd az új Pink Floyd anyagon. Ezzel együtt már négy Pink Floyd albumon énekeltem – azt gyanítom, ez több, mint amit a többi háttérvokálos történelmileg elmondhat magáról.”


Fotó: Facebook

A hölgy a nagy bejelentés mellé még egy képet is megosztott Facebook-fiókján keresztül, mintegy bizonyítva: a zenekar valóban stúdiózik, mely munkálatokban mindannyian nagy örömüket lelik.


Fotó: Facebook

További különlegesség a rajongók számára, miszerint az új korongon Roger Waters énekes-basszeros is hallható majd, aki 1985-ben mondott végleg búcsút a zenekarnak. A zenész ugyan nem vett részt az „eredeti” felvétel idején, de boldogan mondott igent a felkérésre, mikor a csapat előállt azzal az ötlettel, hogy ő is hozzájárulhatna az új kiadványhoz.

Az már egyszer biztos, hogy az Endless River nem lesz szokványos album, hiszen az 1994-ben rögzített anyagok mellett helyet kap a lemezen egy egészen új hangzásvilág is, melyre alig több, mint három hónapot kell csak várnunk.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek