Starity

21 érdekesség, amit nem tudtál Mickey egérről

2014. július 08. 09:09   |   Szerző: LexiCobain

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Ki ne ismerné a Disney által 1928-ban létrehozott népszerű karaktert, Mickey egeret? Ezúttal e kedves figura történetének jártunk utána és hoztuk el a vele kapcsolatos érdekességeket.

hirdetés
21 érdekesség, amit nem tudtál Mickey egérről

1. Walt Disney azután álmodta meg a karaktert, hogy Oswald, a szerencsés nyuszi címszalag alatt futó rajzfilmhősét eladta a Universal Picturesnek.

2. Mickey eredeti neve Mortimer lett volna, de Disney felesége elutasította az ötletet, mivel meglátása szerint a név túlságosan nagyképűnek, elbizakodottnak hangzott és helyette a Mickey-t javasolta. (Érdekesség, hogy a rajzfilmsorozatban Mickey egyik riválisaként feltűnik egy Mortimer nevű egér.)

3. Egy Plane Crazy névre keresztelt karakter volt az első, aki úgy nézett ki, mint a mai Mickey, de sokáig nem publikálták a róla készült vázlatokat.

4. Steamboat Willie volt az első Mickey-szerű karakter, akit nyilvánosságra hoztak.

5. Mickey egér hivatalosan 1928. november 18-án „született”.

6. Disney mindig azt hangoztatta Mickey-vel kapcsolatban, hogy reméli, sosem felejtjük el azt a fontos szempontot, miszerint minden egy egérrel kezdődött. Ezzel arra próbált rávilágítani, hogy kis dolgokból is születhetnek legendák.

7. Az 1929-ben megjelent Az Opry Ház című epizód volt az első, melyben Mickey egér a mára már kultikussá vált fehér kesztyűit viselte.

8. Az első szó, mely elhagyta kedvenc egerünk száját a hotdog volt.

9. 1928 és 1946 között maga Walt Disney volt a karakter eredeti hangja. (Walt azért hagyott fel a szinkronizálással, mert hangszalagproblémái adódtak. Tőle először Jim MacDonald, majd Wayne Allwine, Bret Iwan és végül Chris Diamantopoulos vette át a megtisztelő szerepet.)

10. Az első Mickey egér nevével fémjelzett promóciós termék egy írótábla volt, mely 1930-ban került az üzletek polcaira.

11. A híres egérnek van két unokaöccse, Morty és Ferdy. (Érdekesség, hogy a két karakter csupán egyetlen, 1934-es epizódban kapott szerepet.)

12. Az unokaöccsökből adódóan Mickey-nek van egy nővére, aki az Amelia Fieldmouse névre hallgat. Az ő karaktere a képregényekben visszatérő szereplő volt.

13. A Disney 1930-ban kiadott egy igen bizarra sikeredett képregényt, melyben Mickey minden lehetséges módon megkísérli az öngyilkosságot, miután tudomást szerez arról, hogy Minnie hűtlen volt hozzá.

14. Mickey és Minnie nem csupán egy párt alkotnak, hanem a „való életben” házasok is.

15. Kedvencünk 1935-ben a The Band Concert című epizódban tűnt fel először színesen.

16. Egérkénk karrierje során eddig 22 rövidfilmben, 9 mozifilmben és 5 sorozatban kapott szerepet.

17. Mickey a Disneyland 1955-ös megnyitása óta minden alkalommal tárt karokkal vár kicsiket és nagyokat.

18. Mickey egér 1939-re már többé-kevésbé pontosan úgy nézett ki, mint napjainkban.

19. Kedvenc rajzfilmhősünk volt az első meseszereplő, aki csillagot kapott Hollywoodban a Hírességek sétányán, méghozzá 1978-ban!

20. A Disney-karakter 1953-ban tűnt fel először egész estés rajzfilmben, ezt követően 30 évig „nem vállalt szerepet” mozifilmben.

21. Az 1979-ben megjelent Mickey Mouse Disco címre keresztelt zenés album kétszeres platina minősítést ért el.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek