Starity

Rowling folytatja a Harry Pottert

2014. július 10. 10:10   |   Szerző: corny4

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Rowling rövid novellát írt Harry Potter és barátai életéről. Cikkünkből megtudhatod, hogy mi lett belőlük középkorukra.

hirdetés
Rowling folytatja a Harry Pottert

Harry Potter rajongók figyelem! Az írónő betekintést engedett a Roxfort volt tanítványainak életébe: megtudhatjuk, hogy Harry, Ron, Hermione, Neville és a többiek kik lettek és mivel töltik hétköznapjaikat a harmincas éveikben.

Rowling a Pottermore oldalán jelentette meg friss írásait a Harry Potter-ről. Ugyan a Halál ereklyéi című utolsó könyvben is bepillanthattunk a szereplők életébe, de most 1500 szóval bővitte eddigi ismereteinket a varázslók jövőiről a Harry Potter szülőanyja.

A történet Rita Vitrol szempontjából lett megírva – a riporter szokásos stílusához híven – az egész a Kviddics Világkupa körül forog. Harry családja és barátaik is részt vesznek az eseményen. Harry immár 34 éves, hajában már észlelhető néhány ősz hajszál, és az arcán seb is felfedezhető – amit az aurori munkája során szerzett, de valami sosem változik: régi szemüvegét ugyanúgy viseli!

Ron a Weasley Varázsvicc Vállalatban kezdett el dolgozni, Hermione pedig a Mágiaügyi Minisztériumban helyezkedett el, mégpedig a rendészeti ügyosztály vezetőjeként. Neville népszerű gyógynövénytan tanár lett a Roxfortban, felesége Hannah Abbott pedig főnővér – szintén a varázslósuliban.

Luna Lovegood, Rolf Scamander felesége megmaradt ugyanolyan különcnek mint megismertük. Potter volt Trimágus Tusa-beli párbajtársai is feltűnnek: Fleur Delacour férje még mindig Bill Weasley, Victor Krum pedig megint játszik a világbajnokságon (Harry be is mutaja fiainak őt).

Szerelmi szálak is kerültek a kis történetbe: finom utalással találkozhatunk Harry keresztfia, Teddy Lupin és Bill Weasley lánya, Victorie Weasley közötti vonzódásra. A rajongók többsége hiányolja belőle Draco Malfoyt, de Vitrol csak Dumbledore Seregének tagjairól tesz említést a Reggeli Próféban megjelent írásban.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek