Starity

A legsikeresebb videoklipek: 3 Doors Down

2014. július 30. 13:01   |   Szerző: LexiCobain

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A Brad Arnold-vezette amerikai zenekar, a 3 Doors Down idén ünnepli fennállásának 18. évfordulóját, így ezúttal az általuk sikerre vitt öt legnépszerűbb nótát hoztuk el nektek!

hirdetés
A legsikeresebb videoklipek: 3 Doors Down

Here Without You (Away From The Sun) – 2003

A Here Without You című szerzeményt a zenekar a 2002-es megjelenésű Away From The Sun címre keresztelt második stúdióalbumáról másolta ki kislemezként, mely a mai napig a zenekar legjobbjaként van számon tartva.

A dal megjelenésekor erőteljesen ostromolta a legnagyobb zenei listákat, így igen előkelő helyezést tudhatott magáénak a Billboard listáin is, melynek meg is lett az eredménye: a Here Without You kétszeres platina minősítést ért el az Egyesült Államokban. A dal további érdekessége, miszerint az iraki háború kezdetekor valóságos himnusszá nőtte ki magát az otthonmaradt családtagok és barátok szívében.

A szerzemény arról szól, milyen nehéz távol lenni olyasvalakitől, akit szeretünk és arról, milyen kínzó is a magány azokban az órákban. A dalt egyébként a frontember, Brad Arnold ex-felesége ihlette. A mondanivaló mellett a videoklip sem kevésbé sikeres, ugyanis napjainkig több, mint 123 és félmillióan voltak kíváncsiak rá a legnagyobb videómegosztó portálon, melyből 514 ezren pozitívan, és kevesebb, mint hétezren értékelték negatívan.

Kryptonite (The Better Life) – 2000

A Kryptonite volt az előhírnöke a zenekar debütáló, The Better Life címre keresztelt debütáló albumának 2000 januárjában. Érdekesség, hogy a szerzeményt a zenekar énekese írta 15 éves korában matematika órán és ez volt az általa írt első dal.

A megjelenést követően a nagyobb rádióállomások is felfigyeltek a zenekarra, így meghozva nekik az áttörést. A nóta egészen az első helyig kúszott a Billboard Modern Rock és Mainstream Rock listáin, a Top 200-as listán pedig a 15. helyig sikerült kapaszkodnia.

A kisfilmet a korábban Marilyn Mansonnal, Ozzy Osbourne-nal, John Lennonnal és az Iron Maidennel is dolgozó Dean Karr rendezte, melyet eddig több, mint 58 millió alkalommal tekintettek meg a YouTube-on, és közel 187 ezer nézőt megnyert magának, rossznak pedig alig négyezren gondolták.

It's Not My Time (3 Doors Down) – 2008

A dal a zenekar negyedik, saját magáról elnevezett stúdiólemezéről debütált 2008 februárjában és hamar megnyerte magának a hallgatóságot, ugyanis rövidesen a Billboard rockzenei listáinak élén trónolt. Érdekesség, hogy a srácok már Valentin-napon elérhetővé tették a dal, de az hivatalosan csak 19-én jelent meg.

A kisfilm forgatása több napon keresztül zajlott: a munkálatok 2008. április 1-jén kezdődtek meg az ohiói Cincinnatiban, majd Cliftonban fejeződtek be 23-án. A videóban a zenekart láthatjuk, amint egy háztetőn muzsikálnak, valamint a főszerepet alakító Gabriel Nunezt követhetjük nyomon, amint háztetőkön, autókon és kerítéseken átugorva igyekszik megakadályozni egy végzetes autóbalesetet – mely végül is sikerül neki.

A dal és a hozzá készült videoklip igen megnyerő statisztikát mutat, ugyanis több, mint 30 millió megtekintőből 74 ezernek elnyerte a tetszését, és csupán ezren gondolták kevésbé jónak.

When I'm Gone (Away From The Sun) – 2002

A When I'm Gone a 3 Doors Down 2002 novemberében megjelent Away From The Sun címre keresztelt nagylemezének előhírnöke volt az év októberében, mely hamar kedvet csinált az új albumhoz, ugyanis a Billboard rockzenei listáinak felső tartományát ostromolta hosszú heteken át – nem is eredménytelenül.

A dalhoz készült videoklipet The Emperor rendezte, aki egyrészről a zenekart mutatja be fellépés közben, másrészt pedig amerikai katonák hazatérését és búcsúját, mintegy mélyebb tartalmat adva a háborúskodásnak.

A megrendítő kisfilm igen jó statisztikát tudhat magáénak, ugyanis 19 millió megtekintőből több, mint 76 ezren kattintottak a tetszik gombra és alig 1400-an gondolták úgy, hogy a srácok alkottak már jobbat is.

Let Me Go (Seventeen Days) – 2005

A 2005-ös megjelenésű Let Me Go Valentin-napon debütált és nem csak a női szíveket, hanem a slágerlistákat is célba találta, mely nem sokkal később a Pókember második részében is felcsendült.

A dalhoz készült videót Wayne Isham rendezte, aki korábban a Metallicával, Jon Bon Jovival, Bryan Adamsszel és Britney Spearsszel is dolgozott együtt. A kisfilm érdekessége, hogy a főszerepeket a Született Feleségekből ismert Jesse Metcalfe és a Boston Legal – Jogi játszmák című sorozatban feltűnt Jodi Lyn O'Keefe játszották. Az alapkoncepció egy tipikus középiskolás szerelem bemutatása volt, ám mint kiderült: a lány egy sztriptízbárban kereste kenyerét – mely válóoknak bizonyult kapcsolatukban – és csak a kisfilm végén derült ki, hogy miért is volt szüksége erre.

E videoklip is hagyott maga után könnyes szemeket, így nem csoda, hogy közel 15 millió megtekintőből több, mint 46 ezren kedvelték és csupán 736-an találták rossznak.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek