Starity

A legsikeresebb videoklipek: Arctic Monkeys

2014. augusztus 03. 17:05   |   Szerző: baisée

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Összeszedtük az egyre jobban gyarapodó rajongótábornak örvendezhető Arctic Monkeys öt legsikeresebb videoklipjét.

hirdetés
A legsikeresebb videoklipek: Arctic Monkeys

Do I Wanna Know? – 2013

A bandának ez lett a legsikeresebb és egyben a legfurcsább videoklipje, amit valaha is kiadtak. Hogy melyikről is beszélünk? Hát 2013 nagy slágeréről, amit non stop lehetett a rádiókban hallani és az összes zene csatornán látni: a Do I Wanna Know? kisfilmről.

Bár az egész klip csak egy rajzolt fantáziavilágot tár elénk, mégis több mint 80 millióan látták, így sok új rajongónak csillant fel a szeme a banda iránt, ami mit sem mutat jobban, minthogy még Magyarországra is ellátogattak a VOLT fesztivál keretein belül.

Fluorescent Adolescent – 2007

A másik világhírű slágerük a Fluorescent Adolescent volt, amit a banda a frontembere, Alex Turner akkori barátnőjével, Johanna Bennett-tel írt, a hozzá készült klip pedig 2007 júniusában jelent meg.

Bár ezen történetnek sincs nagy jelentősége, csupán bohócok és normál kinézetű emberek verekednek benne, mégis több mint 35 millióan tekintették meg a legnagyobb videómegosztó portálon.

R U Mine? – 2012

Legelső klipjük az AM-ről az R U Mine?-hoz készült, ami 2012 februárjában debütált, és több mint 30 milliós nézettséget szedett össze ebben a két évben a YouTube-on.

Talán ez a kisfilm lett a banda legbensőségesebb kisfilmje, hiszen Alex exbarátnője, Arielle Vandenberg és az egyik bandatag barátnője is látható benne, ahogy éjszaka egy kocsival furikázva énekelnek.

Why'd You Only Call Me When You're High? – 2013

Az Arctic Monkeys nem csak precíz dalszövegeiről, de szerzeményeik címeinek hosszúságáról is híresek, így a negyedik helyen említett dalt például a koncerteken csak úgy rövidítik, hogy High. Nem másról, mint a Why'd You Only Call Me When You're High? című dalukról beszélünk, ami, bár nem aratott nagy sikert a rajongók körében, a klipet mégis 18 millióan nézték meg a legnagyobb videómegosztón.

A történet itt is igen egyszerű: az összes bandatag egy kocsmában látható az elején, ahol Alex a kelleténél többet ivott és egy kis drogot is társított ehhez, így önkívületi állapotban barátnőjének üzeneteire se válaszol, csak kóborol az utcán és kissé szexuális töltetű dolgokról hallucinál.

Arabella – 2014

Ez a dal talán az énekeshez legközelebb álló szerzemény lehet, hiszen volt barátnőjéről, a színésznő Arielle Vandenbergről írta, akivel idén februárban szakítottak. A hozzá készült kisfilm viszont egyáltalán nem mondható szerelmes klipnek, hiszen számos képkockánál láthatunk fedetlen keblű örömlányokat, ahogy a földön fetrengve, vagy a férfiak ölében ülve nevetgélnek.

Mindezek ellenére több mint 7 millióan tekintették meg a YouTube-on az eredeti videót, és csak ezer embernek nem nyerte el a tetszését.

hirdetés

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek