Starity

A 15 legtöbbet vitatott címlapfotó

2014. augusztus 05. 14:02   |   Szerző: Glamster

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A VH1 összeállított egy listát a top 15 legtöbbet vitatott címlapfotóról a zene és az előadóvilág történetében. Lásssuk, mivel borzolta fel a kedélyeket Adam Lambert, Kim Kardashian, Kanye West, Miley Cyrus, Christina Aguilera, Britney Spears, Dianna Agron, Lea Michele, Cory Monteith, Azealia Banks, Lady Gaga, Adele, Taylor Momsen, Michael Jackson vagy éppen John Lennon!

hirdetés
A 15 legtöbbet vitatott címlapfotó

Britney Spears – Rolling Stone, 1999 (április)

Sokan sértőnek és provokatívnak találták, ahogy a magazin beállította az akkor még csak 17 éves Britney Spearst, aki a tinisztárok legfényesebb csillaga volt. Amerika akkori bálványa azóta rengeteg változáson ment át.

John Lennon – Rolling Stone, 1981 (január)

A címlapfotót 1980. december 8-án lőtték, azon az éjjelen, amikor Johnt meggyilkolták a manhattani lakása előtt. Az emberek szájában keserű ízt hagyott így a kép, és a háttértörténet.

Michael Jackson – OK!, 2009 (június)

Az OK! magazin kétségkívül túl messzire ment, amikor a címlapra egy halotti fotót rakott a pop egykori királyáról.

Taylor Momsen – Revolver, 2010 (november)

Az egykori gyereksztárt és az újságot egyaránt kritizálták a beállítás és a design miatt. Úgy vélték, Taylor a fegyvereket és a bűnözést élteti ezzel a pózzal, felszereltséggel.

Adam Lambert – Details, 2009 (november)

A fotózás, így a címlap koncepciója is a heteroszexualitás volt. Sok kritikus és rajongó találta visszatetszőnek, miután pár hónappal korábban vallotta be a Rolling Stone-nak, hogy meleg. „Lambert próbál visszatáncolni, hogy több lemezt adjon el” – írták.

Lady Gaga – Rolling Stone, 2010 (június)

Erős vitát generált, ahogy Lady Gaga egy szál bugyiban és egy fegyver-melltartóban pózol. Taylor Momsen címlapjához hasonlóan itt is azzal vádolták a lapot, hogy rossz példát mutat a gyerekeknek, valamint a bűnözés mellett foglal állást.

Adele – Vogue, 2012 (március)

Rossz véleményt váltott ki a Vogue 2012-es márciusi címlapfotója is, amin a gömbölyded alakjáról híres Adele-t jó 30 kilótól szabadították meg a Photoshop varázsával.

Lady Gaga – Candy, 2013-2014 (tél)

Az egész férfi-nő kombináció már önmagában provokáló lenne, hát még a skorpióval letakart mellbimbó... A brazil stílusról nem is beszélve!

Azealia Banks – Dazed and Confused, 2012 (szeptember)

Az újságot és a címlapot kitiltották 7 teljes országból. Nem is értjük, hogy miért.

Lea Michele, Dianna Agron, és Cory Monteith – GQ, 2010 (november)

Rengeteg szülő akadt ki, és írt nyílt levelet a GQ-nak: „Gusztustalan, hogy a főként felnőtt férfiaknak szóló magazin olyan színészeket rak kompromittáló pozícióba a címlapra, akik egy középiskolást játszanak egy sorozatban, amit gyerekek és tinédzserek néznek” – szólt az egyik. Lea és Dianna 24 évesek voltak a fotózáskor.

Kanye West – Rolling Stone, 2006 (január)

Néhány, ha nem az összes keresztény szervezetnek volt kivetnivalója ezzel a címlapfotóval és szalagcímmel, ami nem is túl meglepő.

Britney Spears – Lucky, 2012 (december)

A Spears-rajongók, és minden jó ízléssel rendelkező ember, felháborodott, amikor meglátta ezt a covert a Lucky magazintól. Britney-t teljesen felismerhetetlenné photoshoppolták, ráadásul, nem is vonzó módon.

Christina Aguilera – Rolling Stone, 2002 (november)

A Dirrty-korszak alapból sok vitát szított az egykori Disney-sztár, Christina Aguilera körül, így nem meglepő, hogy ez a címlap sem váltott ki mindenkiből pozitív visszhangot.

Miley Cyrus – V, 2013 (nyár)

Sokan egy leszbikus lányhoz tudták itt Cyrust hasonlítani. A képről sok mindent el lehet mondani, de azt nem, hogy a jó ízlés határán belül maradt.

Kim Kardashian & Kanye West – Vogue, 2014 (április)

Az emberek mellett a celeb- és médiavilág is felháborodott, amikor meglátta a nívós divatmagazin címlapján a reality-sztár Kim Kardashiant és a megosztó rappert, Kanye Westet. Sokan fejezték ki nemtetszésüket a Twitteren, a Facebookon, és mondták vissza az előfizetésüket.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek