Starity

A Disney adaptálja az Időcsavart

2014. augusztus 07. 08:08   |   Szerző: Lindsay019

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Újabb megfilmesítést kap L'Engle népszerű regénye, ezúttal pedig Jennifer Lee írja hozzá a forgatókönyvet.

hirdetés
A Disney adaptálja az Időcsavart

A Jégvarázs rendezőnője, Jennifer Lee azt a megbízást kapta a Disney-től, hogy adaptálja Madeleine L'Engle könyvét, melyben gyerekek utaznak az időben és idegen világokat kutatnak át, hogy megtalálják eltűnt tudós apjukat.

Az 1962-ben megjelent Időcsavar (A Wrinkle in Time) Jennifer egyik kedvenc regénye volt gyerekként, így nagyon örült a felkérésnek: „Több, mint 30 éve imádom ezt a könyvet. Az, hogy én írhatom a forgatókönyvét, a világot jelenti nekem” — írta a Twitteren. Mindemellett Jennifer továbbra is kapcsolatban marad a Walt Disney Animation stúdióval, hogy a Jégvarázzsal kapcsolatos ügyeket intézze.

A könyv egyébként erős női narratívát és a sci-fi elemek kreatív megközelítését tartalmazza. Az Időcsavarnak egyelőre még nincs rendezője, a producer Catherine Hand és Jim Whitaker lesz. Az eredeti projektet először 2010-ben jelentették be, akkor azonban még Jeff Stockwell (Híd Therabithia földjére) jegyezte a forgatókönyvét. Hogy miért döntöttek a csere mellett, egyelőre nem tudni.

Az Időcsavar az első része L'Engle „Idő-Kvartettjének”, melynek további részei a Szélvarázs, a Csillagvágta és az Özönvíz. Érdekesség, hogy korábban már készült belőle egy megfilmesítés, melyet szintén a Disney jegyez és itthon Az idő rabjai címmel jelent meg.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek