Starity

David Villa beérte Raúlt

2010. szeptember 05. 11:11   |   Szerző: Starity.hu

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A péntek esti Lichtenstein elleni mérkőzést Spanyolország 4:0-ra nyerte, Fernando Torres 2 és David Villa ill. David Silva 1-1 találatával.

hirdetés
David Villa beérte Raúlt

David Villa 2005-től tagja a válogatottnak, és 66 mérkőzésen 44 találatot szerzett. Ezzel beérte a legendás Raúl Gonzálezt.

David első gólját a válogatottban 2005. november 16-án szerezte San Marino ellen.

Részt vett a 2006-os világbajnokságon, ahol bár csak második  számú csatár volt Raúl mögött,  Ukrajna ellen mégis megmutatta tehetséségét, és 2 gólt is szerzett.

2008-ban részt vett az Európa-bajnokságon, ekkor már első számú csatárként. Nemcsak Európa-bajnok lett, de a maga 4 góljával megkapta a legjobb góllövőnek járó címet is.

A 2010-es világbajnokságra már nem volt kérdés, hogy kit hívjanak.  Bár az első mérkőzés nem sikerült túl jól, sem neki, sem a válogatottnak,   a következő meccseken viszont nagyon szépen szerepelt és nagyban kivette a részét abból, hogy a spanyoloknak valóra vált az álmuk, és most először ők is felállhattak a világ tetejére.

A vb-n David 4 mérkőzésen 5-ször talált az ellenfél kapujába, így a torna végén  még  egy társgólkirályi címet is bezsebelhetett.

S most 5 évvel azután, hogy először felhúzhatta magára a nemzeti színű mezt, a Lichtenstein elleni találatával megszerezte 44. gólját a válogatottban, ezzel beérte az örök ranglistán az egykori 7-est.

Raúl egyébként 1996 és 2006 között ontotta a gólokat a válogatottban, és  a maga 102 meccsén szerzett 44 góljával eddig egyedüliként vezette a ranglistát. Ennek most vége szakadt, és egy ideig osztozkodnia kell  a barcelonai labdarúgóval, de David Villa átlagát figyelve, az is elképzelhető, hogy Raúl már a közeljövőben a 2. helyre szorul.

Davidnak már csak 1 gól kell ahhoz, hogy megelőzze a egykori csapattársát, és új rekordot állítson be, ez pedig már az őszi Európa-bajnoki selejtezőkön meglehet.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek