Starity

A legsikeresebb videoklipek: Rise Against

2014. augusztus 10. 19:07   |   Szerző: LexiCobain

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A chicagói Rise Against immár 15 éve van a pályán, ez alkalomból pedig összeszedtük a srácok legsikeresebb szerzeményeit.

hirdetés
A legsikeresebb videoklipek: Rise Against

Savior (Appeal To Reason) – 2009

A Savior a zenekar ötödik, Appeal To Reason címre keresztelt stúdióalbumáról kimásolt harmadik kislemezként látott napvilágot 2009 júniusában. Érdekesség, hogy a nóta felcsendült a Rock Band nevű videójátékban is a zenekar Prayer Of The Fugee című szerzeménye mellett; valamint a szemfüles rajongók felfedezhették a dalt a The Sims 3 – Álomállások című kiegészítő reklámfimjében is, az igazi játékosok pedig a Guitar Heróban elő is adhatták azt.

Megjelenését követően a Savior igen előkelő helyezéseket szerzett magának a Billboard listáin, valamint egymillió eladott példányszámmal platina minősítést ért el az Egyesült Államokban.

A dalhoz készített kisfilmet Kevin Kerslake rendezte a csapat számára, aki korábban olyan zenekarok mellett dolgozott, mint a Nirvana, a Smashing Pumpkins, a Green Day, a The Offsprings vagy a Depeche Mode.

A kisfilm igen jó statisztikákat tudhat magáénak, ugyanis napjainkig közel 33 és félmillió néző volt rá kíváncsi a YouTube-on, melyből 168 ezer megtekintőnek elnyerte a tetszését és csupán 2700-an tartották rossznak.

Prayer Of The Refugee (The Sufferer & The Witness) – 2006

A Prayer Of The Refugee a csapat negyedik, The Sufferer & The Witness című lemezéről kimásolt második kislmez volt 2006 decemberében. Érdekesség, hogy a szerzemény eredeti címe a Diaspora volt, de ezt a srácok később lecserélték. A dal felcsendült a már korábban említett Rock Band játékban, valamint a Guitar Heróban is.

Maga a nóta egy menekült és a fia között lefolytatott párbeszéddel indul a jó életről, ám a refrénben a menekült kinyilatkoztatja, miszerint nem segíthet többé fiának. A dal mondanivalója annyira megnyerőnek találtatott, hogy nem sokkal később platina minősítést ért el egymillió eladott példányszámmal az Egyesült Államokban.

A szerzeményhez készült videoklipet a Three Days Grace-szel, az Avenged Sevenfolddal és a Bullet For My Valentine-nal is együtt dolgozó Tony Petrossian rendezte a kaliforniai Downey-ban található All-American Home Center üzletben. Érdekesség, hogy ez volt az utolsó videó, melyben Chris Chasse gitáros is feltűnt.

Napjainkig több, mint 29 millióan kattintottak a kisfilmre, melyből 133 és félezren pozitívan és alig több, mint 1800-an értékelték negatívan.

Hero Of War (Appeal To Reason) – 2009

A 2009 májusában debütált akusztikus hangszerelésű Hero Of War a zenekar Appeal To Reason címre keresztelt 2008 októberében megjelent albumán kapott helyet. Érdekesség, hogy a srácok a MySpace-en keresztül mutatták be először a szerzeményt.

A dalt Tim McIlrath frontember szerezte, mintegy fellépve a háborúskodás és erőszak ellen, mely mondanivalót az ahhoz készített kisfilm is remekül visszaad.

A videóra a mai napig több, mint 22 millió alkalommal kattintottak, melyből közel 120 ezren jónak találták és alig 2800-an vélték úgy, hogy Tim és csapata alkotott már jobbat is.

Give It All (Siren Song Of The Counter Culture) – 2004

A zenekar Give It All címre keresztelt szerzeménye 10 évvel ezelőtt debütált, 2004 áprilisában az év augusztusában megjelent Siren Song Of The Counter Culture címre keresztelt hamrmadik stúdiólemez előfutáraként. A nóta felcsendült a Rock Band és a Need For Speed játékokban, valamint főcímdala volt a WWE WrestleMania 21-nek is.

A dalhoz készített kisfilmet James Cox rendezte, aki a t.A.T.u. All About Us című klipjéért is felelős volt. A videó és a dal erkölcsi mondanivalója sokakat megnyert magának, ugyanis több, mint 8 és félmillióan voltak rá kíváncsiak eddig, melyből 41 ezer megtekintőnek elnyerte a tetszését és alig több, mint 600-an gondolták gyengének.

Satellite (Endgame) – 2011

A Satellite a zenekar Endgame címre keresztelt stúdiólemezéről negyedikként kimásolt kislemez volt 2011-ben. A dal hatalmas népszerűségnek örvendett Amerika-szerte és hosszú heteken át ostromolta a zenei listákat, valamint előszeretettel használták a WWE All Stars népszerűsítésére is.

A dalhoz készült videó a zenekar Endgame névre keresztelt turnéjának egyik állomásán került felvételre, melyet a srácok 2011 novemberében publikáltak. A zenekar elképzelése az volt, hogy a rajongók kapják a fő hangsúlyt.

A kisfilmet napjainkig több, mint hétmillió alkalommal tekintették meg, melyből 46 ezren kedvelték a Rise Against nyújtotta előadást, és alig 800-an vélték úgy, hogy nem volt jó.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek