Starity

A legsikeresebb videoklipek: Jon Bon Jovi

2014. augusztus 12. 20:08   |   Szerző: LexiCobain

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Az 52 éves Jon Bon Jovi immár közel 35 éve van a pályán, rengeteg nagy sikerű szerzeményt tudhat magáénak, melyek közül bemutatjuk az öt legnépszerűbbet!

hirdetés
A legsikeresebb videoklipek: Jon Bon Jovi

You Give Love A Bad Name (Slippery When Wet) – 1986

A You Give Love A Bad Name az 1986-os megjelenésű Slippery When Wet album előfutára volt az év júliusában. A szerzemény egy Gina nevű fiktív hölgyről szól, aki elhagyta kedvesét.

A dalt az évek során számtalan alkalommal feldolgozták, tehetségkutató műsorokban, sorozatokban, divatbemutatókon is rengeteg alkalommal elhangzott, valamint felcsendült a GuitarFreaks és a Lego Rock Band játékokban, ezen túl pedig a Guitar Hero több változatában is volt szerencséjük hozzá a játékok szerelmeseinek.

A dalhoz készült kisfilmet Wayne Isham rendezte, a felvételek rögzítésére pedig a Los Angeles-i Olympic Audiotorium-beli fellépésés alatt került sor. A dal hosszú heteken keresztül ingázott a legnagyobb zenei listák felső tartományában, ám napjainkban is töretlen sikernek örvend.

A You Give Love A Bad Name népszerűségét mi sem bizonyítja jobban, mint hogy a legnagyobb videómegosztó portálon mindeddig több, mint 49 millió alkalommal kattintottak a kisfilmre, melyet 147 ezren jónak találtak és valamivel több, mint kétezren nem gondolták elég jónak.

Livin' On A Prayer (Slippery When Wet) – 1986

A Livin' On a Prayer szintén a Slippery When Wet albumon kapott helyet 1986-ban. Érdekesség, hogy Bon Jovi eredetileg nem is szerette volna rögzíteni a szerzeményt, azonban dalszerző társa, Richie Sambora kitartott amellett, hogy a nóta jó és helyet kell adni neki az új lemezen és igaza lett: a Livin' On A Prayert hatalmas népszerűség övezte!

Több dalhoz hasonlóan, itt is találkozhatunk a sorok között Tommy és Gina nevével, akik visszatérő szereplői Bon Jovi szövegeinek és ahol csak feltűnnek, sikerre is viszik azt. Példának okáért a nóta első helyezést ért el Kanadában, Új-Zélandon és Norvégiában, valamint a Billboard listák élét ostromolta hosszú heteken keresztül, mely végül ahhoz vezetett, hogy arany minősítést szerzett Kanadában és az Egyesült Királyságban, emellett pedig háromszoros platinalemez lett az Egyesült Államokban.

A dalhoz készült kisfilm rendezése ezúttal is Wayne Ishamre hárult, aki a You Give Love A Bad Name-hez hasonlóan e felvételeket is a Los Angeles-i Olympic Auditorium-beli fellépésen rögzítette. A Livin' On A Prayer felcsendült a Guitar Hero és a Rock Band játékokban, valamint a Family Guy, a Glee és az Amerika Csillagai sorozatokban is.

A videóra eddig közel 95 millióan voltak kíváncsiak a YouTube-on, melyből 317 ezer látogató pozitív visszajelzést hagyott és alig több, mint hatezren vélték úgy, hogy Jon Bon Joviék alkottak már jobbat is.

Always (Cross Road) – 1994

Az Always az 1994 októberében megjelent Cross Road címre keresztelt stúdiólemez előhírnöke volt. A dalt eredetileg 1994 elején megjelent Romeo Is Bleeding című film főcímdalának szánták, ám mivel a film nem tűnt túl kecsegtetőnek, így az énekes nem engedte a producereknek eladni hozzá a dalt.

Kétségtelen, hogy az Always az énekes egyik legmelankólikusabb, legérzelmesebb szerzeménye, melyről feltehetően nem csak a kritikusok, de a rajongók is így vélekedtek, ugyanis megjelenését követően a dal aranylemez lett Ausztriában, Svédországban és Svájcban, valamint platina minősítést szerzett az Egyesült Államokban és az Egyesült Királyságban, Ausztráliában pedig kétszeres platina lett 140 ezer eladott példányszámmal.

A dalhoz készült kisfilmben Jack Noseworthy, Carla Gugino, Jason Wiles és Keri Russell játszák a főszerepet. Segítségükkel a videóra napjainkig több, mint 102 millió alkalommal kattintottak, melyből közel 300 ezren pozitív, 6 és félezren pedig negatív visszajelzéssel éltek.

It's My Life (Crush) – 2000

A 2000-es évek egyik legnagyobb slágere tagadhatatlanul az It's My Life volt, mely Jon Bon Jovi hetedik, Crush címre keresztelt stúdióalbumának előfutáraként debütált. A nótát az énekes Richie Sambora és Max Martin közreműködésével írta és több utalás is található benne többek között Frank Sinatrára vagy épp a fiktív álompárra, Tommyra és Ginára, akik a Livin' On A Prayer című szerzeményben is helyet követeltek maguknak.

A dal igen pozitív fogadtatásra talált a kritikusok és rajongók köreiben egyaránt, ugyanis az It's My Life első helyezést ért el Ausztria, Belgium, Olaszország, Hollandia, Spanyolország és Svájc zenei listáin; emellett pedig az eladási rátát tekintve arany minősítést szerzett Franciaországban, Olaszországban, Hollandiában és az Egyesült Királyságban, valamint platinalemez lett Ausztráliában, Ausztriában, Belgiumban, Németországban, Svédországban és Svájcban.

A szerzeményhez készült kisfilmet ezúttal is a legnagyobb rocksztárokkal dolgozó Wayne Isham rendezte, a főszerepeket pedig Will Estes és Shiri Appleyby vállalta magára, a forgatásokat pedig Los Angelesben bonyolították le. Érdekesség, hogy a kisfilm meghozta Bon Jovinak a VH1 elismerését is Az év videója kaetgóriában, valamint az év legjobb daláért is kitüntették az énekest.

A nóta a mai napig Bon Jovi legjobbának tekinthető, hiszen napjainkig több, mint 164 és félmillióan voltak á kíváncsiak a YouTube-on, melyből 587 ezer pozitív, és alig több, mint 11 ezer negatív értékelés kapott.

Have A Nice Day (Have A Nice Day) – 2005

A Have A Nice Day az azonos címre keresztelt stúdióalbum előfutára volt 2005 nyarán. A zenész ezúttal is Richie Samborával dolgozott a nótán, mely először a rádióban debütált 2005 júliusában, ám fizikális és digitális formában csak a következő hónapban jelent meg.

A szerzemény Bon Jovi legtöbb slágeréhez hasonlóan a közkedvelt videójátékokban, így a Guitar Heróban és a Rock Bandben is feltcsendült, valamint a 2011-es Win Win című komédia betétdala is volt.

Érdekesség, hogy a szerzeményt 2004-ben az American Music Awardson ki is tüntették egy különleges díjjal, mely Ausztráliában és az Egyesült Államokban is aranylemez lett.

A kisfilm a zenész más szerzeményeihez hasonlóan igen jó statisztikákat mutat, ugyanis több, mint 23 millióan voltak kíváncsiak rá a YouTube-on, melyből közel 73 ezren pozitívan vélekedtek és alig több, mint 900-an gondolták úgy, hogy a Have A Nice Day közel sem tartozik Jon Bon Jovi legjobbjaihoz.

hirdetés

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek