Starity

Elhunyt Lauren Bacall

2014. augusztus 13. 12:12   |   Szerző: Jolie_77

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A legendás színésznő, aki leginkább a The Big Sleep, To Have And Have Not, és a The Mirror Has Two Faces című filmekből ismert, 89 éves korában hunyt el.

hirdetés
Elhunyt Lauren Bacall

Halálának hírét a Bogart Estate Twitter-profilján jelentették be, amelyet részben a színésznő fia, Stephen Humphrey Bogart kezel. Bacal sajtóképviselője egyelőre nem adott ki nyilatkozatot.

A világhírű hollywoodi színésznő 1943-ban, a To Have and Have Not című filmje forgatásán találkozott a legendás színészzel, Humphrey Bogarttal. Két évvel később össze is házasodtak és két gyermekük született: Stephen Humphrey Bogart és Leslie Bogart.

Bogart 1957-ben elhunyt és az asszony négy évvel később újra férjhez ment. Jason Robardstól egy fia született, Sam, 1961-ben.

Bacall nemcsak különleges szépségéről és csábítóan rekedtes hangjáról volt ismert, hanem arról is, hogy több mint hat évtizeden keresztül dolgozott a filmiparban. Míg kortársait – mint például Elizabeth Taylor vagy Natalie Wood – rangos díjakkal halmozták el, őt sohasem érte ilyen kitüntetés.

Élete utolsó éveiben mégiscsak elismerték a tehetségét a hollywoodi kritikusok. 1997-ben a The Mirror Has Two Faces című filmben nyújtott alakításáért Oscar-díjra jelölték, 2009-ben pedig tiszteletbeli Oscar-díjat kapott a filmvilágban nyújtott teljesítményéért.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek