Starity

Amiről lemaradhattál: ez történt a rockvilágban

2014. augusztus 15. 09:09   |   Szerző: LexiCobain

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Kíváncsi vagy, ki érkezik hamarosan hazánkba, mely albumok megjelenésére számíthatsz a közeljövőben vagy hogy melyik zenekar mondta le fellépéseit frontemberének betegsége miatt? Cikkünkből megtudhatod!

hirdetés
Amiről lemaradhattál: ez történt a rockvilágban

Kezdetét vette a Papa Roach európai turnéja

Jacoby Shaddix frontember közösségi oldalain keresztül tette közhírré, hogy a fennállásának 21. évét ünneplő zenekar célba vette Európát. Turnéjuk első állomásán, a holland Lieropban augusztus 15-én adnak koncertet, majd a négytagú kaliforniai formáció államalapító ünnepünkön, augusztus 20-án a Strand Fesztivál keretein belül örvendezteti meg a hazai rajongókat.

„EURÓPA ITT JÖVÜNK” – írta az énekes az Instagramon közzétett képen, melyen ő és Tobin Esperance basszusgitáros látható, miután elfoglalták helyüket a kontinensünk felé repítő repülőgépen.


Fotó: Instagram/Jacoby Shaddix

*

Az Aerosmith dobosa szívelégtelenséggel küzd

A világhírű zenekar több fellépését is lemondta, miután Joey Kramer dobos rosszul lett. A TMZ értesülései szerint a zenésznek már korábban is adódtak problémái a szívével, így azt tervezi, hogy szívműtétnek veti alá magát a közeljövőben.

*

Megérkezett az új Foo Fighters-lemez előzetese

A Dave Grohl-vezette Foo Fighters már hosszú hónapok óta tartja lázban rajongóit, ugyanis mint kiderült: a frontember által vezetett Sonic Highways címre keresztelt, október 17-én az HBO-n debütáló sorozat az új lemez felvételébe enged majd bepillantást. A seattle-i zenekar nemrégiben közzétette a nyolcszámos, a sorozattal azonos című lemez számlistáját, borítóját és első előzetesét is, mely garantáltan nem marad el a srácok korábbi anyagaitól. Az új album megjelenése november 10-ére várható az RCA Records gondozásában.

A Sonic Highways számlistája:

01. Something From Nothing
02. The Feast and The Famine
03. Congregation
04. What Did I Do?/God As My Witness
05. Outside
06. In The Clear
07. Subterranean
08. I Am A River


Íme, a Sonic Highways borítója

*

Lemondta fellépéseit az Of Mice & Men

A kaliforniai ötös nemrégiben lemondta az összes európai fesztiválon való fellépését Austin Carlile frontember egészségügyi állapota miatt. A 2009-ben alakult csapat a Summer Breeze, a Pukkelpop, az Elb-Riot és az X-Rockest eseményeken lépett volna fel, ám a srácok mégsem élnek ezekkel a lehetőségekkel. A zenekar fellépéssorozata augusztus 19-én Berlinben folytatódik majd.

„Austint előre nem látott egészségügyi problémái miatt pihenésre ítélték orvosai, így sajnos nem tudunk játszani az első pár fesztiválon a hamarosan kezdődő európai turnénkon. Ez magában fogja foglalni az augusztus 14-ei Summer Breeze-t, a 15-ei Pukkelpop Fesztivált és az Elb-Rioton, valamint az X-Rockesten való fellépéseket is. Szeretnénk bocsánatot kérni a Belgiumban és Németországban élő rajongóinktól, akik részt vettek volna ezeken a bulikon, de hamarosan visszatérünk, hogy kárpótoljuk őket. A turné augusztus 9-én Berlinben folytatódik, és a további közelgő eseményeket (Reading Fesztivál, Leeds Fesztivál) nem érinti a leállás” – olvasható a zenekar hivatalos sajtóközleményében.

*

Debütált a Frnkiero And The Cellabration Joyridingja

A My Chemical Romance-ból ismert Frank Iero és csapata múlt hónapban mutatta be rajongóinak a Stomachaches címre keresztelt, augusztus 26-án megjelenő debütáló album második előhírnökének, a Joyridingnak a demó változatát, ám nem kellett sokáig várnunk a stúdióban rögzített felvételre sem, mely két nappal korábban került fel a YouTube-ra.

*

Courtney Love 27 millió dollárt bukott

A néhai Kurt Cobain özvegye, Courtney Love felbecsülhetetlen vagyont örökölt férje halála után 1994-ben, mely a mai napig is nőttön nő, ám az énekesnő néhány nappal korábban bevallotta: megközelítően 27 millió dollárt bukott a Nirvanából származó pénzéből és folyamatos pénzügyi nehézségekkel küzd.

„Körülbelül 27 milliót veszítettem. Tudom, hogy ez egy egész életút gyümölcse a legtöbb ember szemében, de nagy lány vagyok. Ilyen a rock n' roll, és ez a Nirvana vagyona. Hagynom kellett elúszni. [...] Tudok elég pénzt keresni a megélhetésem érdekében. Pénzügyileg fizetőképes vagyok. Arra fókuszálok jelenleg, amin dolgozok” – nyilatkozta az énekesnő az ABC Newsnak, valamint azt is elárulta, hogy a korábban említett 27 millió dollárt elsősorban ügyvédekre és perköltségekre költötte.

*

November 7-én érkezik a nyolcadik Machine Head-stúdióalbum

A kaliforniai metál csapat nemrégiben nyilvánosságra hozta, miszerint november 7-én kerül majd legújabb, Bloodstone & Diamonds címre keresztelt stúdióalbumuk az üzletek polcaira a Nuclear Blast Records szárnyai alatt.

„Nem tudom elmondani, mennyire büszkék vagyunk erre a lemezre. Pokoli egy futam volt. Egy ponton úgy tűnt, nem leszünk rá képesek újra, de ember, ez az album egy mérföldkő a számunkra. A rajongóink szeretni fogják” – nyilatkozta az új album kapcsán Robb Flynn frontember.

A Bloodstone & Diamonds számlistája:

1. Now We Die
2. Killers & Kings
3. Ghosts Will Haunt My Bones
4. Night Of Long Knives
5. Sail Into The Black
6. Eyes Of The Dead
7. Beneath The Silt
8. In Comes The Flood
9. Damage Inside
10. Game Over
11. Imaginal Cells (Instrumental)
12. Take Me Through The Fire


Íme, a Bloodstone & Diamonds borítója

*

2015 januárjában érkezik az új Pierce The Veil-album

A legfrisebb hírek szerint 2015 januárjában kerül forgalomba a zenekar saját magáról elnevezett negyedik stúdióalbuma, melynek felvételeinél a korábban A Day To Rememberrel és a Paramore-ral is dolgozott Dan Korneff bábáskodik, aki egyébként a csapat előző, 2012-ben megjelent Collide With The Sky lemezénél is közreműködött. Érdekesség, hogy júniusban már megkezdődtek a próbafelvételek és előreláthatóan 13 nótát tartalmaz majd a jövő évben érkező korong.

„Megpróbálunk továbbra is a dalszerzésre és a számok felvételére fókuszálni, ami olyan boldoggá tesz minket, amennyire csak lehetséges. Mókás lesz élőben játszani a dalokat és amikor majd a rajongóink velünk együtt éneklik őket. Az új szerzemények kicsit mások, mint a korábbiak, de még mindig nagyon PTV-sek” – nyilatkozta nemrégiben Vic Fuentes frontember a Loudwire-nek.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek