Starity

Amiről lemaradhattál: ez történt a rockvilágban

2014. augusztus 18. 06:06   |   Szerző: LexiCobain

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Kíváncsi vagy, ki mutatta meg legújabb lemezének a borítóját, kinek a halálának ügyében indult újra a nyomozás és melyik hazai zenekar jelentette meg legújabb lemezét? Katt!

hirdetés
Amiről lemaradhattál: ez történt a rockvilágban

Így még nem hallottad a Smells Like Teen Spiritet!

A Nirvana nagy sikerű szerzeményét, a Smells Like Teen Spiritet már sokan és sokféleképpen előadták, ám valljuk be: semmi nem fogható ahhoz, amikor egy szimfonikus zenekar kelti életre a 90-es évek egyik legnagyobb slágerét. Az ausztráliai Aston zenekar két hegedűse, csellistája, billentyűse és ütőse megmutatta, hogy egy grunge-himnuszból még többet is ki lehet hozni, mint azt korábban gondoltuk.

*

Gerard Way megmutatta készülő lemezének borítóját

Az immár szólóban tevékenykedő ex-My Chemical Romance-frontember, Gerard Way nagy erőkkel dolgozik első stúdiólemezén, melyet Hesitant Alien címre keresztelt. Az album megjelenésére az előrejelzések szerint már nem is kell sokat várnunk, ugyanis Gerard augusztus 19-ére ígérte a debütálást.

Way a Twitteren keresztül mutatta meg néhány órával korábban a készülő nagylemez végleges borítóját, melyet Eric Ray Davidson fényképész készített az énekesről.


Fotó: Twitter/Gerard Way

*

Újrakezdődött a nyomozás az AC/DC menedzserének meggyilkolása ügyében

Az énekesként és dalszerzőként is funkcionált Chrispin Dye volt eredetileg a világhírű AC/DC menedzsere, ám karrierjét derékba törte az, hogy 1993-ban megtámadták és kirabolták, melynek következtében olyan súlyos sérüléseket szenvedett el, melyek az életét követelték. A zenész mindössze 41 éves volt, és halála a mai napig megoldatlannak bizonyult, ám nemrégiben újraindították a nyomozást halálának ügyében.

Ugyan 20 év telt el az ominózus eset óta, az államvezetés 100.000 dollár értékű jutalmat ajánlott fel annak, aki nyomra vezeti a hatóságot. „Mindent egybevetve, Crispin Dye egy imádnivaló, barátságos és tisztességes ember volt, akitől túl korán ragadták el az életet. Vannak odakint olyanok, akik tudják, ki a felelős a történtekért, így bízunk abban, hogy az azonnali jutalom lehetőségének érdekében kapcsolatba lépnek a rendőrséggel” – állt a New York-i nyomozók főparancsnokának, Mick Willingnek a közleményében.

*

Megjelent az In Flames Through Oblivion című dalához forgatott videoklip

A tegnapi napon debütált az In Flames Through Oblivion című szerzeményéhez készített kisfilm a YouTube-on, mely a zenekar hetedik, Siren Charms címre keresztelt, szeptember 9-én, a Sony Music Records gondozásában megjelenő albumán foglal helyet. A zenekar jelenleg az Opeth és a Red Fang zenekarokkal turnézik az Egyesült Királyságban, majd ősszel Európa felé veszik az irányt a srácok, így szeptember 28-án, Budapesten a Barba Negra színpadán találkozhatnak velük az érdeklődők.

*

Megjelent a Kárpátia nagylemeze

A tegnapi napon került az üzletek polcaira a Kárpátia legújabb nagylemeze, mely a Bátraké a szerencse címet kapta. Az új album szerzeményei közül hármat (Valahol Magyarországon, Tanya csak egy van, Huszár) már hallhattunk korábban is a Petrás János-vezette zenekar jóvoltából, ám ezúttal az összes dal feltöltésre került a YouTube-ra.

A dalok írásában a frontember mellett Szijártó Zsolt és Bäck Zoltán is kivették a részüket, emellett különlegességként a 2003-ban alakult zenekar feldolgozott egy Thököly Vajk írta verset is.


Íme, a Bátraké a szerencse borítója

*

Ilyen volt a Sziget Fesztivál az A Day To Remember szemével

Az A Day To Remember hét elején érkezett Magyarországra, hogy augusztus 12-én hazánk legnagyobb fesztiváljának keretein belül álljon színpadra. A srácok a hét nagy részét Budapesten töltötték, melyről büszkén posztolgattak képeket közösségi oldalaikon keresztül, emellett nemrégiben egy 8 és félperces videó is feltöltésre került YouTube-csatornájukra, melyben bepillantást engednek a kulisszák mögé, hogy láthassuk, milyen volt a fesztivál egy fellépő csapat szemével.

*

Gokartozással lazít a Panic! At The Disco

A jelenleg Amerika-szerte turnézó Panic! At The Disco tagjai majdnem minden nap máshol hajtják álomra a fejüket, ám a feszített tempó mellett a srácoknak némi kikapcsolódásra is jut idejük, hiszen míg augusztus 11-én egy vicces, tréningezés közben ellőtt képet posztoltak közösségi oldalaikon, addig 13-án gokartozással pihentették megfáradt tagjaikat.


Fotók: Facebook/Panic! At The Disco

*

Különleges feldolgozás készült az AC/DC slágeréhez

Nemrégiben bejárta az egész világot az a különleges videó, melyen a Steve 'N' Seagulls névre keresztelt formáció adja elő különleges hangszerelésben – hegedű, cselló, mandolin, nagybőgő és közönséges kanalak segítségét igénybe véve – a világhírű ötös 1990-ben debütált slágerét, a Thunderstucket. A feldolgozás annyira jól sikerült, hogy jelenleg közel ötmilliós nézettséggel büszkélkedik a kisfilm a YouTube-on.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek