Starity

Criminal Minds: Ed Bernero-interjú

2010. szeptember 06. 15:03   |   Szerző: Eszty Morgan

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A Criminal Minds című sorozat hamarosan elkezdi a hatodik évadját. A nem túl izgalmas évadzáró epizód után azonban a CBS tett róla, hogy a rajongók izguljanak. AJ Cook bár nem önként, de távozott a sorozatból, Paget Brewstert pedig visszafokozták afféle mellékszereplőnek. Ed Bernero, a sorozat producere és szülőatyja exkluzív interjút adott.

hirdetés
Criminal Minds: Ed Bernero-interjú

A Gyilkos elmék hamarosan visszatér a hatodik évaddal (szeptember 22.). A sorozatot a mai napig is a leghatásosabbak közé sorolják, és a kezdeti népszerűtlenség után ma már egyre erősebb. Az alábbiakban Ed Berneróval, a producerrel olvashatunk exkluzív interjút.

Hogy bírjátok fenntartani ezt a kényes egyensúlyt?

Ed: A show fő témája a bűnözés, sajnos. Ami még sajnálatosabb, hogy ez egy feneketlen téma. Rengetegen dolgozunk a sorozat sikerén. Nehéz minden részbe valami újat csempészni, kreatívnak lenni. Én úgy fogom fel az egész alkotói műveletet, mintha minimozit csinálnánk.

A Gyilkos elmék egyik nagy meglepetése Mandy Patinkin távozása volt, helyére pedig Joe Mantegna érkezett. Szerencsére a közönség örömmel fogadta az új szereplőt. Ez nagy szerencse, hiszen könnyen járhatattok volna rosszabbul.

Ed: Mandy távozásáról nem mi tehettünk. Miután elment, nem tehettünk mást, mint gőzerővel megpróbáltuk az űrt betölteni. Nagy szerencsénk volt Joe-val, a közönség máshonnan is ismerhette. Egy ismerős arc, de mégsem folyik a csapból, és nekünk pont egy ilyen emberre volt szükségünk. De ami még nagyon fontos, hogy nem csak a szereplők kilétén dől el egy sorozat sorsa. Nagyon fontos a történet és a koncepció.

Várható-e újabb szereplő az új évadban?

Ed: Igen. A 6. évad amúgy is hatalmas kihívás lesz nekünk. Hat év nagy idő, muszáj frissíteni, muszáj frissnek maradni a piacon.

Az 5. évad nem szűkölködött az izgalmakban. Két nagy vonal is figyelhető volt. Az egyik Aaron Hotchner életében, aki farkasszemet nézett egy sorozatgyilkossal. Azt kell, hogy mondjam, Thomas Gibson játéka zseniális volt! Ezek után vajon mit várhatunk a 6. évadtól?

Ed: A kulcsszó az lesz, „mi”. Mára minden ismert szereplő igazi egyéniség lett. De igazából semmit sem tudunk róluk. És hát mindenkinek vannak titkai, vannak dolgaik, amik ellentéteket szülhetnek. Ezen a vonalon szeretnénk haladni. Az biztos, hogy ezek a titkok, vagy kis dolgok hatással lesznek a szereplők egymás közti kapcsolatára is.

Az előző évdban láthattuk Derek Morgant Hotch helyetteseként. Mikor Hotchner visszatért, ő visszalépett. Mit gondolsz, Morgan szeretné főnök lenni a továbbiakban?

Ed: Morgan rendkívül fontos karakter. Egyetértek azzal, hogy nagy szerepe volt csoportvezetőként, de ne feledjük, hogy ő Derek Morgan, aki imád ajtókat rugdosni, és utálja a rosszfiúkat. Úgyhogy azt hiszem, meghagyjuk őt ebben a körben.

Penélope García (Kirsten Vangsness) a közönség kedvence, ezért volt jó hallani, hogy többször is láthatjuk majd a sorozat spinoffjában, a Criminal Minds: Suspect Behaviorban. Először is honnan jött ez a döntés? És így nem áll fenn a veszélye, hogy kevesebbet láthatjuk őt az eredeti sorozatban?

Ed: García remek a szakmájában. Szórakoztató jelenség, üde színfolt a világában. Ezért van rá szükség, de nem kell aggódni, nem fog eltünni a csapatából!

Mi a helyzet a vendégszereplőkkel?

Ed: Még csak három epizódot forgattunk le, de már csatlakozott hozzánk Tim Curry, Gil Bellows és Daniel J. Travanti.

Az eltelt öt év alatt volt kedvenc vendégszereplőd, netán sorozatgyilkosod?

Ed: Kedvenc? Olyan, mintha azt kérdeznéd, melyik gyerekemet szeretném a legjobban! Komolyan... nagyon szerencsések vagyunk, hogy ilyen kivételesen tehetséges emberekkel dolgozhatunk együtt, akik örömmel jönnek akár rosszfiút játszani.

Mi mást tudsz mondani még a 6. évadról? Lesz-e kiemelten fontos szerepe valamelyik karakternek?

Ed: Nem hiszem. Mint mondtam, ebben az évadban kollektívan a csapatra koncentrálunk, nem összpontosítunk külön egy személyre.

Végezetül egy fontos kérdés. Te mit nézel mostanság a tévében?

Ed: Mindenből egy kicsit, de sokkal inkább a háttérből szeretek figyelni. Büszke vagyok arra, hogy egy show része lehetek. És néha jobb innen mozgatni a szálakat. Nehéz munka, de megéri a fáradságot!

Tehát Criminal Minds, 6. évad, szeptember 22-én!

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek