Starity

A legsikeresebb videoklipek: A Day To Remember

2014. szeptember 04. 16:04   |   Szerző: LexiCobain

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A 2003-ban alakult csapat napjainkig öt stúdiólemezzel és számtalan kisfilmmel örvendeztette meg eddig rajongóit, nemrégiben pedig a hazai fanatikusok is találkozhattak velük a Sziget Fesztiválon. Lássuk, a Jeremy McKinnon-vezette csapat legsikeresebb kisfilmjeit!

hirdetés
A legsikeresebb videoklipek: A Day To Remember

The Downfall Of Us All (Homesick) – 2009

A The Downfall Of Us All a zenekar harmadik, 2009-ben megjelent Homesick című stúdióalbumáról lett kimásolva az év márciusában.

Érdekesség, hogy a dal szövege 2008 szeptemberében született, amikor a csapat frontembere, Jeremy McKinnon egy kora reggeli órában vezetett hazafelé és kipattant a fejéből a dal refrénjének ötlete. Amint megérkezett édesanyja házába, rögtön előkapta akusztikus gitárját és kidolgozta a nótát, melynek tökéletesítése két napot vett igénybe csupán. A The Downfall Of Us All a dalszerzés közben fellépő nyomásról szól és arról, hogyan teszi majd boldoggá ez az embereket.

Érdekesség, hogy az album rögzítése során a zenekar mellett Chad Gilbert is kivette a részét producerként és mint a szerzemény, úgy maga a lemez is igen pozitív meghallgatásra talált. Míg a Billboard az év hard rock lemezeit felsorakoztató listáján a második helyezést érte el a nótát tartalmazó Homesick, addig a független albumok listáján első helyen trónolt.

A dalhoz készült kisfilm is igen nagy népszerűségnek örvend, hiszen napjainkig több, mint hétmillió alkalommal tekintették meg a YouTube-on, melyből közel 39 ezren pozitívan és alig több, mint 800-an vélekedtek negatívan róla.

Have Face In Me (Homesick) – 2009

A Have Face In Me című szerzemény szintén a 2009-es megjelenésű Homesick albumon kapott helyet. Érdekesség, hogy a dal szövegét Jeremy a Mayday Parade frontemberével, Jason Lancasterrel karöltve írta meg, mely arról szól, miként bízik meg az ember valakiben.

A zenekar kapott hideget-meleget a dal kapcsán, ugyanis többen hasonlították őket a Blink-182-hoz a punkos hangzás miatt, ennek ellenére a Have Face In Me igen hamar közönségkedvenccé nőtte ki magát.

A dalhoz készült 2009. július 14-én, az MTV-n debütált kisfilmet Mark Staubauch rendezte, mely hetekig ostromolta a zenei listákat, a KROQ rádió legtöbbet kért és játszott dala volt, emellett Amerika-szerte több, mint hétezer alkalommal játszották a rádióadók megjelenését követően.

A mai napig több, mint hét és félmillióan kattintottak a videoklipre a legnagyobb videómegosztó portálon és igen kiemelkedő statisztikai adatot hagytak maguk után a látogatók: közel 51 ezren kedvelték az ADTR alkotását és csupán a látogatók 1%-a nem tartotta elég jónak.

All I Want (What Separates Me From You) – 2010

Az All I Want az A Day To Remember negyedik, 2010 novemberében napvilágot látott What Separates Me From You című albumán foglal helyet, mely az album előfutáraként látott napvilágot az év októberében. Míg a dalszöveget Jeremy McKinnon írta, addig a zenei alap a formáció gitárosának, Kevin Skaffnak köszönhető.

„A dal arról szól, hogyan éljünk a lehetőségekkel és cselekedjünk aszerint, amit helyesnek gondolunk, tekintet nélkül arra, hogy mit várnak tőlünk az emberek. Mi lehet fontosabb, mint az őszinteség? Éld az életed és légy boldog” – nyilatkozta Jeremy a dal mondanivalója kapcsán, ugyanakkor azt is elárulta egy 2011-ben, a USA Todaynek adott interjújában, miszerint a dal ugyanakkor arról is szól, hogy milyen érzés egy zenekar tagjának lenni.

Az All I Wanthoz készült videoklipet 2010 októberében forgatta a csapat, melyben olyan előadók vendégszerepeltek, mint Pete Wentz, Vic Fuentes, Vincent Bennett, Tom Denney, Winston McCall, a Devil Wears Prada, a Bring Me The Horizon, az As I Lay Dying, a Trivium és még sokan mások, így nem meglepő, hogy a mai napig ez a videoklip tartja a nézettségi csúcsot, ugyanis közel 15 millió megtekintőből 103 ezren pozitívan vélekedtek róla és alig több, mint 1500-an szavaztak úgy, hogy Jeremyék alkottak már jobbat is.

All Signs Point To Lauderdale (What Separates Me From You) – 2011

Az All Signs Point To Lauderdale a már korábban is említett negyedik ADTR-stúdióalbumon kapott helyet, kislemezként pedig 2011. június 7-én debütált. A szöveget ezúttal is Jeremynek köszönhetjük, míg a zenei alap összerakásánál a csapat mellett Chad Gilbert és Tom Denney is asszisztált.

A dal megírásának ötlete egy kora hajnali órában született, amikor is Jeremy és Joshua a floridai West Palm Beachen sétálgattak és megláttak egy táblát, melyen a Lauderdale erőd-felirat volt olvasható. Ez ihlette meg őket.

„Olyan ez, amikor azt érzed, hogy megrekedsz egy helyen és az út, amelyen haladsz nem vezet sehová. Ilyenkor ki kell állnod magadért és új irányba kell fordítanod az életedet. Arról szól, hogy milyen érzés fiatalként egy olyan városban élni, amelyet nem érzel a magadénak. Néha úgy érzed, hogy el kell menekülnöd minden és mindenki elől és a magad útját járni” – nyilatkozta a dal kapcsán Jeremy 2011-ben.

A dalhoz készült kisfilm a menedzsment ötlete alapján Los Angelesben a srácok egy szabad napján készült, mialatt éppen turnéztak. A videó 2011. június 7-én az MTV2-n debütált és népszerűségét mi sem bizonyítja jobban, mint hogy bekerült az AOL Radio 10 legjobb rockdala közé 2011-ben és helyet követelt magának a Rock Band játékban is.

Napjainkig közel hatmillió látogató kattintott az All Signs Point To Lauderdale-re a YouTube-on, melyből 37 ezer néző tetszését elnyerte és csupán 523-an gondolták rossznak.

End Of Me (Common Courtesy) – 2014

Az End Of Me az A Day To Remember legutóbbi, 2013 őszén napvilágot látott Common Courtesy címre keresztelt albumon található meg, mely önálló kislemezként 2014. március 25-én debütált.

Érdekesség, hogy a dal ötlete egy jammelés során született, amikor is Jeremy és Andrew Wade producer a stúdióban bohóckodtak, ám a zenekar frontemberét annyira megfogta a producer által játszott dalrészlet, hogy rögtön tudta: ez helyet érdemel a lemezen.

„A nóta ötlete onnan ered, hogy Andrew játszott valamit, amiről azt gondoltam, hogy fantasztikus és a dalszöveg ihlete is többé-kevésbé váratlanul jött” – nyilatkozta az énekes az End Of Me születése kapcsán.

A szerzeményhez készült kisfilm 2014. június 23-án került feltöltésre a YouTube-on, mely a többi ADTR-kliphez hasonlóan igen jó statisztikával rendelkezik: közel másfél millió megtekintőből 25 ezren kattintottak a tetszik gombra és csupán 247-en vélekedtek úgy, hogy a zenekar ezúttal nem volt elég meggyőző.

+1 Since U Been Gone (For Those Who Have Heart) – 2007

2007-et írtak a naptárak, amikor az A Day To Remember tagjai úgy döntöttek, hogy ideje belevágni egy nagyszerű popdal, a 2004-ben megjelent Since U Been Gone feldolgozásába, mely eredetileg az American Idol üdvöskéjének, Kelly Clarksonnak a nevéhez köthető.

A srácok által feldolgozott szerzemény a For Those Who Have Heart című korong újbóli kiadásán kapott helyet bónusz dalként, melyhez még videoklipet is készített a floridai csapat Kelly klipjének mintájára, mely igen jó választásnak bizonyult, ugyanis napjainkig több, mint négymillió látogatót számlált a YouTube, melyből 28 ezren poitívan vélekedtek és 514-en szavaztak úgy, hogy az eredeti verzió jobb volt.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek