Starity

Véget ért a Queen + Adam Lambert-turné

2014. szeptember 04. 23:11   |   Szerző: Glamster

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Búcsút intett a Queen + Adam Lambert az észak-amerikai közönségnek és három hónap turnézás után szeptember 4-én befejezték a közös munkát - legalábbis egy időre biztosan.

hirdetés
Véget ért a Queen + Adam Lambert-turné

Három hónap után lezajlott az utolsó showja a Queen + Adam Lambert észak-amerikai turnéjának, ami végül kiterjedt Japánra, Koreára, Ausztráliára és Új-Zélandra is. A koncertsorozat 35 telt házas aréna showt foglalt magába, és olyan legendás helyeken léphetett fel az együttes, mint a Los Angeles-i The Forum vagy éppen a New York-i Madison Square Garden.

A körutazás egy-két állomása bekerült a Billboard legtöbb bevételt hozó listájába is, a Madison Square Garden például az 15. helyet foglalta el, és csak az a show 4 millió dollárt hozott.

A turné június 19-én vette kezdetét Chicagóban, a United Centerben és eredetileg július 28-án ért volna véget Torontóra. A nagy érdeklődés miatt azonban bővítették az állomásokat, így a függöny szeptember 4-én hullott le az új-zélandi Vector Arénában.

A banda természetesen izgatottan köszönte meg az elmúlt hónapokat, és álltak a jövő felé: „@adamlambert: micsoda hősies felfedezés volt számomra ez a Queen-turné. Köszönöm a rajongóknak Észak-Amerikában, Ázsiában, Ausztráliában és Új-Zélandon! Illetve, köszönöttel tartozom a bandának is, hogy az elmúlt hónapokat szórakoztatóvá tették. Izgatott vagyok, hogy hazatérek és befejezem a harmadik szólóalbumomat!”

Bár egy-két rajongó nehéz szívvel fogadta Freddie Mercury „leváltását”, a többség mégis pozitívan állt a zene ünneplése elé, és több évtizede a pályán lévő Queen-rajongókat csábított egy kis nosztalgiára az alkalmilag összeállt formáció.

A kritikusok és a közönség is egyöntetűen imádta az „új srácot”, a Classic Rock pedig egyik bejegyzésében a következőképpen elmélkedett: „Ha nem tetszik, hogy egy banda tovább akar lépni, az is elfogadható. A régi albumok nem szaladnak sehova, ha gondolod, nézd vissza a régi koncertfelvételeket, jó szórakozást hozzá! Nem gondolhattok úgy magatokra, mint a zenekar örökségének őreire és sose gondoljátok, hogy jogotok van, ahhoz, hogy megszabjátok ezeknek a zenészeknek, mit csináljanak. A banda nem demokrácia, ez egy királyság, és megtalálták az örököst. Éljen soká a Királynő.”

Divat

Ebben a pontban megismerhetitek a Queen ragyogó ruhatárát, amire a legnagyobb divatcégek ajánlottak fel egyedi darabokat. A színpaletta az arany, fekete, cseresznyepiros és a fehér volt.

A nyitó számban Rock & Republic arany szálakkal átszőtt fekete nadrágot láthatunk, Versace kabáttal és övvel párosítva, MYKITA & Bernhard Willhelm “Janis” 24 karátos arany napszemüveggel és Giuseppe Zanotti cipővel.


Fotó: Kucsora Réka

A második szettben egy rojtos, szegecses, kristályokkal díszített felsőt csodálhattunk meg Buffalo x Solestruck cipővel megkoronázva.

Fotó: Kozma Vivien

A harmadik összeállításban Lambertön egy Anthony Franco “Réz Lakkozott Csipke” inget láthatunk Hugo Boss aranyozott farmerrel. Az összhatás így finom, kissé visszafogott – ekkorra teljesen levetkőzi a klasszikus rock stílust, sokkal melegebb színeket jelentetve meg a palettán, így felvezet minket a ballada-szekciókhoz.

Fotó: Kozma Vivien

A negyedik átöltözésnél láthatunk Diesel farmert, Saint Laurent SS14 Tigris Mintás topot és BLK szegecses bőr mellényt. Az összeállítást a Dr. Martens csizma teszi teljessé.

Brian Mayen ekkor még továbbra is az Adidas sportcipőjét láthatjuk fehér ingével és fekete vászonnadrágjával.

Fotó: Kozma Vivien

Az utolsó, és egyben legérdekesebb öltözék a nagy fináléhoz köthető, a We Will Rock You és We Are The Champions dalokhoz.

Swarovski kristályokkal díszített leopárd mintás pamut öltönyt választottak, ami szintén egy Anthony Franco alkotás – AW13 Couture kollekció része – Underground arany cipővel. A látványt Adam arany koronája teszi teljessé, amit a Crown Master tervezett és a Stockholmi Királyi koronacsalád része.

Fotó: Kucsora Réka

Érdekességek

  • A Foo Fighters részt vett az egyik próbán
  • 13 kamion szállították a díszletet és a kellékeket
  • A stáb 4 busszal utazott egyik helyszínről a másikra, míg Lambert, Brian, Roger és Rufus (és persze a csapatuk) magánrepülővel
  • A koncertek 11 körül érnek véget, és a színpadot rögtön neki állnak szétszedni, mellyel körülbelül fél három körül végeznek
  • 44 fős a személyzet
  • Egy-egy buszon 12 alvóhely van
  • Koreográfia nem volt, azonban a Crazy Little Things Called Love alatt láthatjuk Elvis Presley ikonikus mozdulatait Lamberttől

  • Olyan hírességek vettek részt a koncerten, mint Nile Rodgers, Priscilla Presley, Whoopi Goldberg és Lady Gaga
  • A turnén részt vett három magyar rajongó is
  • Lambert a Bohemian Rhapsodyval jelentkezett az Idolba
  • Minden koncertet 5 kamera rögzített
  • 285994 fény ‘akció’ van egy koncerten – az akció a fények be- vagy kikapcsolását jelentik


Fotó: Kozma Vivien

  • Rob, a színpad designere minden alkalommal biciklivel közlekedik a hotel és a koncerthelyszín között
  • Adam első koncertje a Queennel Kijevben volt félmillió ember előtt
  • 36 tonnányi felszerelést visznek magukkal a turnén
  • A felszerelések között 4 konfetti ágyú is van – de nem mindig használják őket
  • Általában minden állomáson feldobtak Lambert számára vagy egy melltartót vagy egy alsónadrágot

  • A szettben megtalálható egy rész, amikor Brian és Adam beleszól a zongoraszólóba és elkezdenek kalimpálni a hangszeren (a Crazy Little Thing Called Love alatt)

  • Szintén a Crazy Little Things Called Love alatt Lambert a színpadon lévő rajongók közül egyet megtáncoltat


Fotó: Kucsora Réka

  • Adam kedvenc dala az Another One Bites The Dust
  • Az ajándékboltban 27-féle póló közül lehet választani
  • Koncert utáni köntösök – Brian: fekete, Roger: fekete, Spike: világos szürke, Neil és Rufus: sötétkét. Adam egy tiszta pólót vesz fel.
  • Roger átlagosan 6-8 pár dobverőt használ el egy este – habár régebben csak egyet használt
  • Átlagosan 3,5 órába telik, mire kipakolnak a koncert helyszínéről
  • Adam apukája DJ volt a főiskolai rádiónál, és rengeteg Queen számot játszott
  • A turnén van egy körülbelül 6 perces vokálszóló rész, amikor Lambert a közönséggel a „Give me all your love” részt énekelteti

  • Különleges áramátalakítókat is hordanak magunknál, ami az amerikai erősséget az angol erősségre konvertálja
  • Brian May Koreában vásárolt egy selfie-botot, és utána azzal fotózta magát és a közönséget

Fotó: Brian May / Twitter

  • Minden koncerten 40 helyi kisegítőt is alkalmaznak – mindegyikük kap egy Queen + Adam Lambert pólót, amit aztán meg is tarthatnak
  • A VIP és a színpad oldalán ülő rajongók a koncert előtt részt vehetnek egy backstage-túrán
  • A nagy kivetítőt több, mint egymillió LED-lámpa alkotja
  • Adam arany legyezőjét, amit a Killer Queen alatt használ, Nick (QueenOnline.com) festette át arany spray-vel

Dallista:

Bár a turné során volt egy-két változtatás, kivágás, itt elolvashatjátok, hogy összesen hány és milyen slágerek csendültek fel.

Eredeti:

  1. Now I’m Here
  2. Stone Cold Crazy
  3. Another One Bites The Dust
  4. Fat Bottomed Girls
  5. Lap Of The Gods
  6. Seven Seas of Rhye
  7. Killer Queen
  8. Somebody to Love
  9. I Want It All
  10. Love Of My Love
  11. ’39 (Brian)
  12. Days of Our Lives (Roger)
  13. Under Pressure
  14. Love Kills
  15. Who Wants to Live Forever
  16. Tie Your Mother Down
  17. Radio Gaga
  18. Crazy Little Thing Called Love
  19. The Show Must Go On
  20. Bohemian Rhapsody
  21. We Will Rock You
  22. We Are The Champions

Bónuszdalok, ráadások:

  1. Don't Stop Me Now
  2. Dragon Attack
  3. I Was Born To Love You
  4. I Want To Break Free

    Los Angelesben a színpadon köszönthettük Taylor Hawkinst, a Foo Fighters dobosát és Dominic Howardot, a Muse dobosát, akik csatlakoztak Roger Taylorhoz az Under Pressure alatt. Emellett Adrian Young, a No Doubt dobosa is a helyszínen volt.

Az ausztrál nézők pedig igazán szerencsésnek mondhatták magukat, hiszen Lady Gaga tette tiszteletét a színpadon. Habár a dalszöveget nem tanulta meg, fergeteges showt csináltak a színpadon az Another One Bites The Dust alatt.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek