Starity

Tíz éve hunyt el Szerencsi Éva

2014. szeptember 06. 09:09   |   Szerző: Starity.hu

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Szerencsi Éva sokaknak az Abigél című filmből lehet ismerős, ahol a copfos, cserfes, de jószívű Vitay Georginát alakította. A színésznő halálának 10. évfordulóján rá emlékezünk.

hirdetés
Tíz éve hunyt el Szerencsi Éva

Szerencsi Éva 1952. május 5-én született a fővárosban. Gimis korában kezdett érdeklődni a színészet iránt, kezdetben színházi szerepeket kapott, többek között a Miskolci Színházban,a József Attila színházban, valamint a Népszínházban is játszott. Időközben filmszerepekhez is jutott, ám az áttörést kétségtelenül Vitay Georgina, a cserfes gimnazista szerepe hozta meg számára.

A történetben Gina messzire, Árkodra kerül szeretett budapesti otthonától, ami miatt rendkívül haragszik az apjára. Végül apja elmagyarázza neki, hogy azért került oda, hogy őt védje, hiszen Gina édesapja tábornok, és épp dúl a második világháború. A történetet a mai fiatalok is nagyon kedvelik. A regényt a zseniális író, Szabó Magda írta, majd Zsurzs Éva vitte filmre.

Az Abigél után nem halmozták el túl sok szerepekkel annak ellenére, hogy tehetségét rengetegen elismerték. Egy ismerőse szerint, nem az a fajta volt, aki verte a rendezők asztalát a jobbnál jobb szerepekért, de ha rábíztak valamit, az 100%-osra megcsinálta. Szinkronszerepeket is vállalt, például a méltán híres Dallas című sorozatban Linda Graynek, azaz Samantha Ewingnak ő kölcsönözte a hangját.

Magánéletét óvta a nyilvánosság elől. Első férje Szakácsi Sándor volt, akit a Pinceszínházban ismert meg. Második párjaként egy orvost választott, aki első és egyetlen fiának édesapja is volt. Harmadszorra Pándi Andráshoz ment feleségül, akivel haláláig élt.

A színésznő 2004. szeptemberében hunyt el rákban. A betegséget három évvel korábban, 2001-ben diagnosztizálták nála, és bár kapott kezelést, férjével hiába bíztak a felépülésben, ugyanis a színésznő rosszul lett, és 2004. szeptember 6-án a gyilkos kór áldozata lett. Nyugodjék békében!

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek