Starity

Világrekordot döntött a Metallica!

2014. szeptember 06. 19:07   |   Szerző: LexiCobain

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A fennállásának 33. évét ünneplő csapat olyan egyedülálló világrekordot döntött, mellyel a 2015-ös Guiness Világrekordok Könyvében foglaltak helyet maguknak!

hirdetés
Világrekordot döntött a Metallica!
Fotó: Facebook/Metallica

Az 1981-ben alakult csapat már számtalan alkalommal bizonyította tehetségét az elmúlt évtizedek során. 120 millió eladott lemezzel és kilenc Grammy-díjjal a hátuk mögött igazán nem panaszkodhatnak, hiszen a popzene uralta 2000-es években is töretlen sikernek örvendenek szerte a világon, így nem is meglepő, hogy albumaik elsők lettek a zenei listákon és eladási rekordokat döntöttek.

Nemrég járta be a világsajtót a hír, hogy népszerűségének köszönhetően a Metallica az egyetlen zenekar a világon, amely a Föld minden kontinensén turnézott már, így megérdemelten béreltek helyet maguknak a 2015-ös Guiness Rekordok Könyvében.

„Tavaly is útra keltünk, ahogyan az elmúlt években mindig és a kedvenc helyszíneink mellett újabb helyekre is eljutottunk, bár akkor az nem realizálódott bennünk, hogy ezzel úttörők leszünk és világrekordot döntünk. Jó érzés volt, amikor valaki, aki a szívén viseli a sorsunkat felhívta a figyelmünket arra, hogy egy év alatt mind a hét kontinensen játszottunk, ezzel pedig mi lettünk az első és egyetlen csapat a világon, aki ezt megtette! A barátaink a Guiness Világrekordoknál feljegyzéseket készítettek és tudatták velünk, hogy abban a megtiszteltetésben részesülünk, hogy a szeptember 10-én az üzletek polcaira kerülő hivatalos könyvbe fogunk bekerülni. Az Észak-Amerikában, Dél-Amerikában, Európában, Ázsiában, Ausztráliában és Afrikában tartott koncerteken felül eljutottunk Antarktikába is 2013. december 8-án, ahol 120 tudós előtt játszottunk, versenyre kelve a nyertesekkel, a pingvin cimboráikkal az Argentine Carlini Stationben. A szó szoros értelmében megjártuk a Föld fenekét, ami a legegyedibb, legkülönlegesebb és legfelejthetetlen napoknak bizonyultak a zenekar több, mint 30 éve során és legalább megbizonyosodhattunk arról, hogy a mi kis kalandunk alkut kötött az albummal! Ki hitte volna...” – állt a zenekar hivatalos feljegyzésében.

A 2015-ös Guiness Világrekordok Könyve szeptember 10-én kerül forgalomba, mely kötet előrendelésére itt van lehetőség.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek