Starity

Dalpremier: Set It Off - Why Worry

2014. szeptember 08. 16:04   |   Szerző: jennymiley00

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Megjelent a floridai Set It Off együttes második albumáról az első dal, a Why Worry. Eredetileg szeptember 9-én lett volna a premier, viszont a fiúk lehetőséget kaptak arra, hogy 2 nappal korábban a BBC Radio 1-on mutathassák meg először a rajongóknak.

hirdetés
Dalpremier: Set It Off - Why Worry

Az együttes második nagylemeze, a Duality idén október 14-én kerül a boltokba, az énekes, Cody Carson pedig készített egy 5 részes, rövid videósorozatot a Set It Off YouTube-csatornájára, ahol különböző, a lemezzel kapcsolatos kérdésekre válaszol.

Egyik ilyen videójában nemrég arról kérdezték, hogy miért Duality, azaz Kettősség lesz az új album címe, mire azt válaszolta, hogy mert a legtöbb dalnak két oldala lesz. Példának a Why Worryt hozta fel, aminek Cody elmondása szerint a verzéi kicsit sötétebb hangulatúak, de a refrénnél hirtelen átvált egy teljesen pörgős és vidám dalba. Ezután hozzátette, hogy nem csak a dalok stílusa adta az ötletet a címhez, hanem az emberi kétoldalúság is.

„Észrevettem, hogy minden embernek két oldala van. Az oldal, amit nekem mutatsz, és az oldal, amit elrejtesz. Nem merjük megmutatni a teljes önmagunkat, mindenkinek vannak titkai. A zeneiparban, és amúgy az életben is találkozunk jó, és nagyon szörnyű emberekkel. Amit észrevettem ezekkel a szörnyű emberekkel kapcsolatban, hogy hamisak, és képesek arra, hogy megtévesszenek, ráadásul nagyon jók benne. Ha az emberek önmaguk lennének, és levennék a maszkjukat, az élet sokkal egyszerűbb lenne. Mármint tudom, hogy ennek van rossz oldala is, de ha csak a jót nézzük, vannak emberek, akik tényleg igazán jók, de bizonytalanok és nagyon félnek, hogy mások mit gondolnak róluk. Én is ilyen voltam, megszállottan tökéletes akartam lenni. Ha találtam magamban valami hibát, rögtön próbáltam kijavítani, és olyan emberré próbáltam válni, amilyen most már tudom, hogy lehetetlen lenne. Ez nagyon fontos feleszmélés volt számomra. Nem bírok olyan nyomás alatt élni, miszerint mindenki elvárja tőlem, hogy tökéletes legyek, és nektek sem kéne, senkinek sem. Mindenkinek vannak hibái, értsd meg ki vagy, ismerd meg önmagad, mert ember vagy, és erről szól az élet. Arról, hogy rájöjj, hogy ember vagy, hibázol, de túllépsz rajtuk.”

Cody azt is elmondta, hogy a Why Worry az egyik kedvenc dala az új albumról. A dalszöveggel kapcsolatban pedig elmesélte, hogy kiskorában, ha aggódott valami miatt, az édesanyja folyton rákérdezett, hogy az aggódás segít-e valamit. Erre természetesen Cody rávágta, hogy nem, mire anyukája csak azt felelte: akkor fejezd be.

„Ez az egyik legjobb tanács, amit valaha kaptam, és remélem nektek is sikerül megfogadni” – tette hozzá.

A dalhoz hamarosan klip is várható, ám ahhoz még nem tudható pontos dátum.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek