Starity

Megérkezett a Big Eyes első előzetese

2014. szeptember 21. 19:07   |   Szerző: Lindsay019

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Végre kiadták az első előzetest Tim Burton legújabb filmjéhez, mely igaz történetet dolgoz fel.

hirdetés
Megérkezett a Big Eyes első előzetese

A The Weinstein Company végre kiadta az első előzetesét a Big Eyes című filmhez, ami Tim Burton leginkább várt drámája. Az Amy Adams és Christoph Waltz főszereplésével készült film Margaret Keane igaz történetét dolgozza fel. Margaret férje, Walter Keane ugyanis kitüntetett figyelemben részesült, mert sokan úgy gondolták, hogy a hatalmas szemekkel megáldott, lelenchez hasonló gyermekekről készült portréival forrodalmasította a népművészetet az 1950-es és 1960-as években. A képeket azonban nem ő, hanem Margaret festette.

Érdekesség, hogy a jelenleg is élő festőnő képei csak addig voltak ennyire sötét hangulatúak, míg férje árnyékában alkotott. Hosszúra nyúló válási perük után – mely során Margaret a bíróság előtt festett, ezzel igazolva, hogy a képeket valójában ő készítette – később ismét férjhez ment, festményei ma már sokkal világosabbak és vidámabbak. Tim Burton nemcsak imádója, hanem gyűjtője is a nagyszemű kislányok portréinak, sőt, az 1990-es években azzal bízta meg a művésznőt, hogy fessen egy portrét akkori barátnőjéről, Lisa Marie-ről.

Tim Burton a 2012-es Éjsötét árnyék óta mostanáig nem készített egészestés, élőszereplős filmet. Új rendezésében a két főszereplő, Amy Adams és Christoph Waltz mellett feltűnik még Danny Huston, Krysten Ritter, Jason Schwartzman, Terence Stamp és Jon Pulito is. A filmet idén karácsonykor mutatják majd be az USA-ban.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek