Starity

40 érdekesség, amit nem tudtál a Gossip Girlről

2014. szeptember 24. 15:03   |   Szerző: LexiCobain

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Két évvel ezelőtt gördült le a függöny az Upper East Side-on, ám továbbra sem megy ki a fejünkből a világ egyik legnépszerűbb sorozata. A kétéves évforduló kapcsán 40 érdekességet hoztunk el a sorozatról!

hirdetés
40 érdekesség, amit nem tudtál a Gossip Girlről

1. Hosszú évekkel azelőtt, hogy Blake Lively és Penn Badgley megkapták volna Serena és Dan szerepét, magántanulóként mindketten otthon koptatták a padokat.

2. A Chuck Basst alakító Ed Westwick eredetileg Nate Archibald szerepére pályázott, akit végül Chace Crawford formált meg.

3. A Humphrey lakás címe (455 Water Street) valójában egy Lower Manhattanben található park címe.

4. Serena teljes neve Serena Celia van der Woodsen – amelyet feltehetően részben a könysorozat írónőjének, Cecily von Ziegesarnak a neve inspirált.

5. Taylor Momsen hétévesen kapta meg első filmszerepét a Grincs című filmben: ő alakította Cindy Lou-t. A lány korábban reklámfilmekben szerepelt és modellkedett.

6. Leighton Meester kizárólag a Blair Waldorf szerepére való meghallgatásra festette be szőke tincseit barnára – és maradt is e színnél a sorozat végéig.

7. A brit származású Ed Westwick a Kaliforniába jöttem című sorozat egyik karakterének, Carlton Banksnek kiejtését modellezte, hogy megtalálja és magáévá tegye a Chuck Basshez illő kiejtést.

8. A sorozat elején mind Serena, mind Chuck a Palace Hotelben laknak.

9. A Kelly Rutherford által megformált Lily neve eredetileg Darla volt, de a producerek az utolsó pillanatban döntöttek a végleges név felől.

10. Blake és Penn karaktereikhez hasonlóan se veled-se nélküled kapcsolatban őrlődtek 2007 és 2010 között, ám végül a szakítás mellett döntöttek.

11. A Gossip Girl eredetileg egy filmnek készült, melyben Blair szerepét Lindsay Lohanre osztották volna, ám a készítők később elvetették az ötletet.

12. A producerek elsőnek egyik szerepet sem akarták rábízni Edre, mivel úgy gondolták, hogy a színész jobban hasonlít egy sorozatgyilkosra, mint egy romantikával telt multimilliárdosra.

13. A jelmezekért felelős designer, Eric Daman Emmy-díjat nyert a Szex és New York című sorozatban általa tervezett ruhakölteményekért.

14. Chuck szállodája, az Empire Hotel valóban létezik.

15. A Rufus Humphrey-t és Lily van der Woodsent alakító Matthew Settle és Kelly Rutherford a való életben is randiztak.

16. A producerek 10.000 – 60.000 dollárt (kb. 2.300.000 – 13.800.000 forint) fizettek a megfelelő helyszínek bérléséért a forgatási napokon.

17. Eredetileg Mischa Bartának ajánlották fel Georgina Sparks szerepét, de ő elutasította, így került később Michelle Trachtenberghez.

18. A Gossip Girl-könyvek alapján készült a sorozathoz egy manga verzió is.

19. Penn Badgley egy tenisz kiegészítőket forgalmazó cég, a Penn után kapta keresztnevét.

20. A designerek Blair megjelenését Audrey Hepburnéről mintázták, Serenáét pedig Sienna Milleréről és Kate Mosséról.

21. Penn 12 évesen rögzített egy popdalokat tartalmazó lemezt, ám az sosem került nyilvánosságra.

22. A Met (Metropolitan Művészeti Múzeum) lépcsőire valójában nem szabad leülni.

23. A sorozatban Blair csillagjegye skorpió, Serenáé pedig oroszlán.

24. A második évadban Serena megmutatja a MySpace-oldalára feltöltött Buenos Airesben készült fotókat, mely közösségi oldalon a ServdW felhasználói név alatt fut.

25. A forgatókönyvírók és producerek a produkció alatt végig tudták, hogy Chuck és Blair szerelme happy enddel végződik majd.

26. Penn csak akkor tudta meg, hogy Dan Gossip Girl, mielőtt elkezdték forgatni azt a részt, melyben karaktere bevallja az igazságot.

27. Az épület, mely a Constance Billard Középiskolát keltette életre a sorozatban, valójában a New York Városi Múzeum.

28. A William van der Woodsent megformáló William Baldwin egészen az első közös jelenetükig nem volt hajlandó találkozni Blake Livelyvel, mert azt szerette volna, hogy a lehető leghitelesebb legyen az apa és lánya közötti feszültség.

29. Blake-re egy nappal azután igazították rá Serena esküvői ruháját, miután feleségül ment Ryan Reynoldshoz.

30. Miután a sorozat fanatikusai elárasztották az Empire Hotelt, az ott lévő bár a sorozat ihlette koktélokat tűzött az itallapjára, köztük egy XOXO névre hallgatót is, melyben egyes állítások szerint egy különleges összetevő is helyet kapott, ám azt a Gossip Girl főcímdalához találóan sosem árulták el.

31. A sorozat készítőinek volt egy sikertelen próbálkozása egy spin-off sorozat elindításáról – mely a fiatal Lily életét mutatta volna be –, ám a kísérlet csúnyán megbukott.

32. Készült egy mini internetes sorozat Blair szobalányának, Dorotának az életéről, melyben közelebbi bepillantást nyerhettünk a Zuzanna Szadkowski által megformált karakter munkán kívüli időtöltéseibe.

33. A sorozat Minden szülő rémálma alcíme a Parent Television Council tagjaitól származik, ugyanis amikor a kritikusok először látták a Gossip Girlt, ezekkel a szavakkal illették.

34. A sorozatban Chucknak van egy Monkey (majom) névre keresztelt kutyája, mely azért érdekes, mivel a könyvsorozatban a fiatalabbik Bassnek egy valódi majma volt.

35. Amikor Jennyt bentlakásos iskolába küldték – ezzel kiírták a sorozatból -, szó volt arról, hogy készül egy spin-off sorozat The It Girl címmel a lány ottani életéről, ám ezt elvetették, mert a Jennyt megformáló Taylor Momsen a zenei karrierjére szeretett volna koncentrálni – többek között ezért is lépett ki a produkcióból.

36. Penn elgondolkozott azon, hogy felhagy a színészettel, amikor megkapta Dan szerepét. Gondolkodási időt kért, végül vállalta, hogy megformálja a magányos srácot.

37. Kristen Bell sosem vett részt meghallgatáson Gossip Girl hangjának megszerzése érdekében. A színésznő csupán felhívta a producereket és közölte velük, hogy a hangját adja a műsorhoz.

38. A könyvsorozatban Eric van der Woodsen Serena bátyja, nem pedig az öccse.

39. Eredetileg nem volt tervben, hogy felfedjék Gossip Girl kilétét, az utolsó pillanatban döntöttek így a készítők.

40. Január 26-a hivatalosan is Gossip Girl-nap New Yorkban, ugyanis Michael Bloomberg polgármester járt kint a forgatáson és az egekig magasztalta a sorozatot, mely kellő eleganciával tárja a nézők elé a New York-i életet.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek