Starity

Sárkányhajóban dobolt Molnár Andi

2014. október 01. 20:08   |   Szerző: Red Lemon Média

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Molnár Andi igazi sportoló családból származik: nagyapja Dunavarsányban csónakházat hozott létre, emlékére másodszor rendeztek sárkányhajó versenyt. Idén a SportKlub MezTelenül stábja sem hagyta ki a különleges megmérettetést, Andi pedig dobosként debütált.

hirdetés
Sárkányhajóban dobolt Molnár Andi
Fotó: Red Lemon Média

Nemrég a dunavarsányi olimpiai központban mérték össze tudásukat a sárkányhajózás szerelmesei. A versenyen Molnár Andi diktálta a ritmust az egy hajóban evező Pulai Imrének, valamint Balogh Tominak is.

„Dunavarsányban második alkalommal rendezték meg a Mekler László sárkányhajó versenyt, amit a nagyapám emlékére hoztak létre, aki 50 évvel ezelőtt saját kezével és a helyi fiatalok segítségével építette fel az itteni csónakházat. Ez tette lehetővé, hogy Németh Szabolcs válogatott és ifjúsági bajnok kenus a településen kajak-kenu szakosztályt hozzon létre, és sárkányhajó versennyel népszerűsítse az evezést a fiatalok körében. Édesanyám csapatával már gyerekkoromban is jártam vízitúrára, dobosként azonban még soha nem próbáltam ki magam, hihetetlen élmény volt” – mesélte Molnár Andi.

A hajóban Molnár Andi dobverését és Pulai Imre tanácsait követve húzott a SportKlub Dodzsem című műsorának egyik állandó vendége, Balogh Tamás is.

hirdetés


Fotó: Red Lemon Média

„Soha életemben nem ültem még sárkányhajóban” – árulta a műsorvezető.„Gyerekkoromban a balatoni nyaralások alatt eveztem krokodil alakú kajakban, amit nagyon élveztem. Most azonban megijedtem, mikor megláttam milyen magas és kisportolt Pulai Imi. Meggyőződésem, hogy a tenyerével nagyobbat húz, mint én evezőlapáttal” – mondta nevetve Balogh Tomi, aki elárulta, az tetszik a sárkányhajózásban, hogy ha a több mint 10 fős hajó elején nagyon húznak, akkor aki hátrébb ül, lazsálhat is egy kicsit.

Molnár Andit és Balogh Tomit a verseny előtt az olimpiai-, világ- és Európa-bajnok Pulai Imre tanította az evezés rejtelmeire. „A versenyben sajnos kikaptunk, mert a másik csapat már a rajt során előnyhöz jutott. A többiek korábban alig eveztek, ami látszott is. Ebben a sportágban nagyon fontos az összeszokottság és az edzettség: egy sárkányhajót, amiben tucatnyi ember ül, nem lehet egyedül elhúzni” – árulta el Pulai Imre.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés


Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek