Starity

Ők kerülhetnek a halhatatlanok közé

2014. október 09. 19:07   |   Szerző: LexiCobain

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Úgy tartják, hogy aki bekerül a Rock & Roll hírességek Csarnokába, az nem csupán legendás lesz, de már-már halhatatlan is. Íme, a jelöltek, akik a jövő évi beiktatáson esélyesek!

hirdetés
Ők kerülhetnek a halhatatlanok közé

Hatalmas megtiszteltetésnek számít a rockiparban már az is, ha egy előadót jelölnek a Rock & Roll Hírességek Csarnokának minden évben megrendezett beiktatási ünnepségére, arról nem is beszélve, hogy a bekerülők iktatásukkal a rocktörténelem részeivé válnak. Ám a jelöléshez – így a bekerüléshez – nem elég csupán néhány jól megírt dal vagy ötletes videoklip, ugyanis alapszabály, hogy csak azon csapatok kaphatnak jelölést, akiknek első hangvfelvétele több, mint 25 évvel korábban került kiadásra.

Mindezek értelmében míg tavaly a Nirvana, a KISS, Peter Gabriel, Linda Ronstadt, Cat Stevens, Brian Epstein, a The E Street Band, Andrew Loog Oldham és a Daryl Hall & John Oates került beiktatásra, addig idén a The Paul ButterfieldBlues Band, a Chic, a Green Day, Joan Jett & The Blackhearts, a Kraftwerk, a The Marvelettes, az N.W.A., a Nine Inch Nails, Lou Reed, a The Smith, a The Snippers, Sting, Stevie Ray Vaughan, a War és Bill Withers kerültek az esélyesek közzé.

A szavazás már elindult a Rock & Roll Hírességek Csarnokának hivatalos oldalán. A jelöltek közül nyolcan kapnak majd viaszbábut az épületben a 2015-ben megrendezésre kerülő ceremónián. Jelenleg a következő a szavazás állása a jelöltekhez tartozó százalékokkal:

  1. Stevie Ray Vaughan 19.55%
  2. Green Day 15.95%
  3. Nine Inch Nails 8.92%
  4. Joan Jett & the Blackhearts 8.48%
  5. Lou Reed 8.30%
  6. Sting 7.53%
  7. The Smiths 6.41%
  8. Bill Withers 4.99%
  9. War 3.92%
  10. N.W.A 3.62%
  11. The Spinners 3.04%
  12. Kraftwerk 2.93%
  13. The Paul Butterfield Blues Band 2.49%
  14. The Marvelettes 2.37%
  15. Chic 1.50%

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek