Starity

Alexandra Stan: „Elégedett vagyok azzal, amit eddig elértem”

2014. október 14. 21:09   |   Szerző: Genevieve

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Alexandra Stan számára igazán sikeres volt az idei év, hiszen népszerűsége töretlen, második albumát is rengeteg rajongó szeretné már a boltok polcain látni. A teendők mellett a gyönyörű énekesnőnek szerencsére jutott ideje arra,hogy válaszoljon az Eurovision Turkey kérdéseire.

hirdetés
Alexandra Stan: „Elégedett vagyok azzal, amit eddig elértem”

- Mit gondolsz az Eurovíziós Dalfesztiválról? Fontos számodra?

- Az Eurovíziós Dalfesztivál egy nagyon fontos zenei verseny és egy remek lehetőség az európai énekeseknek arra, hogy nemzetközileg is ismertek legyenek.

- Hány albumot készítettél eddig és mi volt az első lemezed címe?

- Eddig két albumom van. A Saxobeats volt a legelső, ami 2011-ben jelent meg és most készülök megjelentetni a másodikat Unlocked címen.

- Játszol valamilyen hangszeren?

- Szeretnék megtanulni zongorázni vagy hegedülni.

- Élvezed a zene/dalszövegírást?

- Igen, a komponálás az egyik szenvedélyem. Boldog vagyok, hogy részt vehettem minden dal készítésében az új albumomon. Nagyon élvezem a dalszövegírást és hálás vagyok, amiért előadóként idén lehetőségem volt kifejezni önmagamat ezen az albumon keresztül.

- Mit csinálsz a szabadidődben a zenén kívül?

- Nagyon dinamikus személy vagyok, szóval a semmittevés nálam szóba se jöhet. Mindenféle tevékenységgel lefoglalom magam, lehet az új táncokra való előkészülés, vásárlás, sport, olvasás vagy utazás.

- Mikor kezdett el érdekelni a zene? Ki énekel még rajtad kívül a családodban?

- Nagyon kicsi voltam, amikor a családom észrevette a tehetségemet és érdeklődésemet a zene felé. Három éves voltam, amikor elkezdtem mindenféle dalokat énekelni a házunkban. Az őrületbe kergettem a családomat és a szomszédokat az egész napos éneklésemmel. A testvérem volt az a személy, aki bíztatott arra, hogy jelentkezzek egy gyerekek számára tartott énekversenyre. Az volt az első alkalom, amikor sok-sok ember előtt énekeltem a színpadon. Nem mondanám, hogy van olyan rokonom, aki énekel, én vagyok az egyetlen a családomban.

- Hogyan jellemeznéd a zenei életedet?

- A karrierem ezen pontján száz százalékban részt veszek a dalszövegek írásában és a fellépéseim előkészületeiben. A Cherry Pop turné volt az első olyan turné, ahol a táncosaim és én egy különleges előadással készültünk. Éppen most fejeztük be a másodikat (Unlocked Japan turné) és nagyon elégedett vagyok azzal, amit eddig elértem, próbálok minél jobb lenni.

- Mely népszerű énekesekre nézel fel? Miért?

- Nagyon sok nemzetközi előadó inspirált engem sokféleképpen. Például szeretem Rihanna változatosságát a zenei műfajok és a kinézete terén is. Kedvelem a Maroon 5 munkásságát, mert kivételesek abban, amit csinálnak és imádom Siát, amiért sikerült megrengetnie az egész világot a Chandelier című dalával és videójával – és a lista még folytatódhatna!

- Kik a zenei inspirációid?

- Különböző zenei stílusokban és előadókban találok inspirációt. Szeretek új zenéket felfedezni és folyamatosan keresgélek.

- Van olyan zenei műfaj, amit ki nem állhatsz?

- Minden műfajnak megvan a maga vonzereje és üzenete. Az egyetlen dolog, amit ki nem állhatok az, ha a zene zajjá változik és elveszíti a varázsát.

- Szoktál idegeskedni egy fellépés vagy egy verseny előtt?

- Persze hogy szoktam, minden koncert előtt van egy pozitív izgalom. Ez az izgalom azért van, mert azt csinálom, amit szeretek és a legjobbat akarom kihozni magamból.

- Mik a legrégibb zenei emlékeid a házatokban, a szomszédságban vagy a városban?

- Imádtam A kis hableányt énekelni a tükör előtt, amikor 3-4 éves voltam. Minden nap volt egy tervem: énekelni és úgy énekelni, mintha ezrek előtt tenném.

- Mik a hosszú távú terveid?

- Úgy érzem, rengeteg szeretetet tudnék adni az embereknek! Nem adom fel addig, amíg meg nem mutatom nekik az összeset, amim van.

- Tervezed, hogy részt veszel az Eurovíziós Dalfesztiválon?

- Akármennyire is szeretem az egész versenyt, eddig még nem volt időm rá. Talán a jövőben, ki tudja? Most más tervekre kell összpontosítanom.

- Van kedvenc eurovíziós dalod az eddigi évekből? Melyik a kedvenc dalod Törökországtól?

- Emlékszem arra, hogy 2003-ban Törökország nyert Sertab Erener Everyway That I Can című dalával. Hatalmas sláger volt, majdnem minden rádión ezt játszották Romániában és nekem is a kedvenceim közé tartozott.

- Mit csinálnál, ha nem énekelnél?

- Hűha, még sosem gondolkoztam el ezen. Nehéz elképzelni azt, hogy bármi mást csináljak ezen kívül. Engem a zene éltet! Szóval... Nem tudom, van-e bármi olyan munka, ahol minden nap meg tudod változtatni az emberek életét és kimutatni a szeretetet, amit irántuk érzel? Mert ha nem zenélnék, akkor csak egy ilyen munkára jelentkeznék.

- Van valamilyen különleges üzeneted a Eurovision Turkey olvasói számára?

- Szeretlek titeket, továbbra is hallgassatok jó zenéket és támogassátok ezt
a remek zenei versenyt, ami hihetetlen énekeseket helyez reflektorfénybe!

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek