Starity

J.K. Rowling újabb Harry Potter ihlette könyvet ír

2014. október 27. 09:09   |   Szerző: LexiCobain

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Harry Potter története mindenki számára ismert, így nem csoda, hogy az elkötelezett rajongók kitörő örömmel fogadták, hogy nem csupán új film készül, hanem Rowling ismét írásra adta a fejét.

hirdetés
J.K. Rowling újabb Harry Potter ihlette könyvet ír

Hosszú hetek óta folytak már a találgatások, hogy Rowling ezúttal vajon min dolgozhat, ám végre e titokról is lehullott a lepel és kiderült, hogy a Harry Potter-széria írőnője, Joanne Kathleen Rowling egy novellán dolgozik, melynek főhőse nem más, mint a Harry Potter és a Főnix Rendjéből megismert Dolores Jane Umbridge! VIGYÁZAT SPOILER-VESZÉLY!

Az előzetes előrejelzések szerint Umbridge története Halloweenkor (október 31-én) kerül majd publikálásra az írónő honlapján. A rózsaszín ruhás, macskamániás boszorkány nem csupán a Sötét Varázslatok Kivédése tantárgy oktatója volt, hanem a Mágiaügyi Minisztérium által kinevezett vezetője, úgynevezett főinspektora a Roxfortnak. Miután a Tiltott Rengetegből elhurcolta egy csapat kentaur, az egykori iskolavezetőt életfogytiglanra ítélték és száműzték Azkabanba.


Imelda Staunton bújt Dolores Jane Umbridge bőrébe a filmben

„Umbridge nem az egyetlen rosszindulatú karakter a Harry Potterben. Ő az egyetlen, aki Voldemorton kívül állandó fizikai sebet ejtett Harryn” – írta Rowling saját weboldalán, hogy mi is az oka a karaktert körülvevő érdeklődésnek.

A hetedik Harry Potter-kötet 2007-ben jelent meg az üzletek polcain, ám azóta sem tétlenkedett a világszerte népszerű írőnő, aki jelenleg a Harry Potter spin-off sorozaton, a Legendás állatok és megfigyelésük című könyv filmadaptációjának forgatókönyvén dolgozik, mely egy háromrészesre tervezett mű lesz. Maga a könyv 2001-ben került forgalomba amolyan kiegészítő könyvként a Legendás Lények Gondozása tantárgyhoz, ám végül megvette a könyv megfilmesítési jogát a Warner Bros. és az előrejelzések szerint 2016-ban kerül majd a mozikba a film.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek