Starity

Véget ért Demi Lovato turnéja

2014. október 28. 21:09   |   Szerző: Starity.hu

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Az énekesnő túl van idei második turnéján is, legalábbis a koncertsorozat amerikai részén, hiszen két hét múlva Európában folytatódik útja.

hirdetés
Véget ért Demi Lovato turnéja

„Vannak emberek, akik a múltja alapján ítélik el, és ezek az emberek kimaradnak a legfontosabb részből. Már semmi köze a múltbéli betegségeihez és problémáihoz, kétségkívül a generációja egyik legtehetségesebb zenésze, és egy remek példakép a fiatalok, valamint az idősek számára is. A koncertjei nem csak biztonságos helyet nyújtanak azok számára, akik egyedül érzik magukat, vagy démonok gyötrik őket, hanem útmutatást is ad nekik. Most már megértem, hogy mért támogatják őt ennyien ilyen keményen, és miért tekintenek rá inspirációként” – olvashatóak az alábbi sorok az ATP! kritikusától a 22 éves platinalemezes előadó, Demi Lovato legutóbbi turnéja kapcsán.

A fiatal énekesnő csupán május végén fejezte be Neon Lights névre keresztelt arénaturnéját, ám több okból kifolyólag is úgy döntött, hogy szeptemberben ismét útra kel. Az egyik ilyen közrejátszó tényező a hatalmas siker volt, a másik pedig az, hogy Lovato nem teljesen volt megelégedve magával. Korábban elmondta, hogy remekül érezte magát a Neon Lights turnén, azonban úgy érzi, nem tudta teljesen megmutatni önmagát előadóként, és hogy minderre rányomta a bélyeget a múltja, amit ezzel az új turnéval teljesen maga mögött szeretne hagyni.

Ezért augusztusban ismét kezébe vette az irányítást, és változtattak néhány dolgon az előzőhöz képest, hogy egy sokkal nagyobb szabású dolog keretin belül legyen lehetősége a bizonyításra, és rajongói szórakoztatására. A színpadi terv ugyanaz maradt, ez alkalommal viszont táncosok is csatlakoztak a csapathoz, valamint ruhatára is teljesen kicserélődött egy igazán dögös szettre, és a dallistán is alakítottak egy kicsit.

A My Love Is Like a Star alatt mindig gyönyörű fényekben pompázott az aréna

A koncertsorozat amerikai és kanadai része 28 állomásból állt, amelyek alkalmával olyan ikonikus helyeken léphetett fel, amiről mindig is álmodott.

Az elmúlt hetek rengeteg meglepetésben bővelkedtek. Minden délután óriási élményt okozott a Meet & Greet-jegyet váltóknak a közvetlenségével, extraként pedig minden helyszínen öt darab szerencsés kiválasztott eltölthetett vele a kulisszák mögött egy bizonyos időt, ahol a jelenlévőkkel számtalan selfie-t készített, és régi barátként cseverészett velük.

Rajongókkal a kulisszák mögött

A két és fél hónapos út legemlékezetesebb eseményei közé sorolható az, amikor rögtön a második állomáson segédkezett egy lánykérésben, majd megélte azt a pillanatot is, amikor az ő kezét kérte meg a színpadon egy öt éves kisfiú.

A rajongók a Staples Centerben adott koncertjén szemtanúi lehettek annak, hogy egykori rocktáboros kollégájával, Joe Jonasszal négy év után újra egy színpadon álltak, ami mint később kiderült, párja, Wilmer Valderrama érdeme volt. Szintén ezen a helyszínen a dobok mögött feltűnt a Blink 182 tagja, Travis Barker is.

Demi és Joe a Staples Center színpadán

A DEMI World Tour nevet viselő turnéval sikerült legyőznie egyik félelmét is. Azt már nem egyszer bizonyította, hogy remekül bánik a gitárral és a zongorával is, ám ez idáig a nagyközönség előtt sosem mert ének nélküli zongora szólót adni, mert rettegett attól, hogy miként fognak rá tekinteni, ha elhibázza a dolgot. Most viszont úgy döntött, hogy bátorságot merít, és estéről estére gyönyörű zongoraszólóval kápráztatta el a közönséget Warrior című balladája előtt, amiknél sokszor előfordult ugyan, hogy belerontott, mégsem lehet semmi oka a szégyenkezésre.

A Warrior előadása közben

Említést érdemelnek azok az előadók is, akik szintén sokat tettek hozzá a nézők szórakoztatásához. Az előzenekarokat az amerikai duó, vagyis az MKTO, és az aranytorkú Christina Perri testesítette meg, valamint a kettejük közötti szünetben szerepet kapott a kanadai származású Spencer West, aki súlyos genetikai rendellenességgel született, ezért az orvosok 5 éves korában az amputáció mellett döntöttek. Azt mondták neki, hogy nem fog tudni beilleszkedni a társadalomba, és nem élhet teljes életet, de a fiú nem adta fel a reményt, és többek között megvalósította élete egyik legnagyobb álmát: hét nap alatt jutott fel Afrika legmagasabb hegycsúcsára, az ötezer méternél magasabban fekvő Kilimandzsáró tetejére, mindezt lábak nélkül.

Spencer feladata a koncerteken az volt, hogy elmesélje történetét, és arra buzdítsa az embereket, hogy sose adják fel, nem számít éppen milyen nehézségekkel küzdesz. West a következőképpen búcsúzott és köszönte meg Instagram-profilján az elmúlt időszakot: „El sem hiszem, hogy a ma esti lesz az utolsó fellépésünk. A #demiworldtour életem egyik legnagyobb élménye! @ddlovato az egyik legelképesztőbb, leggondoskodóbb, legnagylelkűbb barát. Nagyon szépen köszönöm! Szeretlek.”

Demi és Spencer az énekesnő tavalyi afrikai útja során ismerkedett meg egymással

Továbbá Lovato néhány helyszínen lehetőséget adott a nagyközönség előtt történő bizonyításra többek között még Becky G-nek, Kieszának, valamint Britney Spears egykori X Faktoros mentoráltjának, Bea Millernek is. Hogy az elmúlt hónapok méltó befejezést kapjanak, a turné utolsó állomása New Yorkban a Barclays Center színpadán zajlott le hétfő este, azaz október 27-én, amiről a Neon Lights énekesnője már gyerekkora óta álmodozott.

A színpadon meglepetésként újra látható volt vele Joe Jonas, akivel ez alkalommal a Rocktábor második részében felcsendülő Wouldn't Change A Thing című szerzeményt adták elő, a közönség legnagyobb örömére.

Wilmer és Joe büszkén figyelték az énekesnőt a közönség soraiból

Demi, a bandája, táncosai és az egész személyzet számára keserédes volt az utolsó állomás, hiszen a folyamatos turnézás egy családdá kovácsolta őket, ám hiába zárult le egy fejezet, hamarosan kezdődik egy újabb, ugyanis november 16-án Törökországban folytatódik minden ott, ahol abbamaradt, akkor már a turné európai részével, Enrique Iglesias társaságában. Lovato egy valamiről viszont biztosította rajongóit: dolgozik azon, hogy még további európai, ázsiai és ausztrál helyszínekkel bővüljön a turné.

Az utolsó közös csoportkép egy időre

Néhány érdekesség:

  • A turné alatt Lovato és Christina Perri rengeteg közös SoulCycle-edzést tartott.
  • A szeptember 17-i Staples Centerben adott fellépést Jennifer Lopez a helyszínen tekintette meg.
  • A közel három hónap alatt sem kellett nélkülöznie családját, mert rengeteg helyszínre vele tartott az édesanyja, édesapja, kishúga, és szerelme, Wilmer Valderrama is.
  • Az október 24-i állomáson egyik dala közben úgy döntött, hogy FaceTime segítségével odavarázsolja a helyszínre kedvesét, Wilmert, akinek hatalmas boldogsággal énekelte: „A szerelmem olyan, mint egy csillag, nem láthatsz mindig, de tudod, hogy mindig ott vagyok”

  • Táncosai korábban olyan előadók mellett táncoltak, mint Janet Jackson, Jennifer Lopez, Chris Brown, vagy éppen Rihanna.
  • A Thriller alatt egy rövid koreográfia erejéig tánctudását is megcsillogtatta.

  • Több alkalommal is előfordult, hogy Nightingale című dalát egy-egy rajongója elhunyt édesapja emlékére ajánlotta.
  • Összetartásukról a rajongók is tanúbizonyságot tettek: egy kisebb csoport összedobta a saját maguk által megkeresett pénzüket, és vásároltak egy Meet & Greet-jegyet, amit átadtak egy Savanna nevű lánynak, aki élete során már másodszorra győzte le a rákot.
  • A koncertek során felrepült hozzá a színpadra jó néhány melltartó, virág, de előfordult olyan is, amikor a Let It Go alatt egy plüss Olafot nyújtottak át neki a nézőtérről.

  • Az ajándékboltban a különféle pólók, poszterek és minden egyéb mellett megtalálható volt egy különleges karkötő, amit az afrikai mamák készítettek a saját kezükkel, és aminek megvásárlásával a rajongók hozzájárulhattak a Kenyában élők segítéséhez.
  • A koncertsorozat felénél sikerült kificamítania a csuklóját.
  • Ez alkalommal sem múlhatott el úgy a turné, hogy ne felejtette volna el legalább egyszer a dalszöveget.

  • Mint ahogy a Neon Lights turnén is, így most is elkísérte egy kamera, ami megörökítette a legszebb pillanatokat.
  • Halloween imádatát Meet & Greetjeire is becsempészte, ahol a falat műpókháló és denevérek díszítették.
  • A turné egyik állomásán banánjelmezbe bújva rohangált az aréna folyosóin, és úgy ijesztgette a Tampax fülkéjében pózoló, mit sem sejtő rajongókat.

  • Kevesen emlékeznek csupán, hogy előzenekara, az MKTO egyik tagja, Tony Oller és Demi már 2005 óta ismerik egymást, mert együtt játszottak az As the Bell Rings című vígjáték sorozatban.
  • A turné utolsó állomásán egy kisebb rajongói csoport megsiratta a Meet & Greet alatt, mert nem szeretett volna tőlük búcsút venni, amit a koncert közben is megemlített: „Elsírtam magam a búcsúzkodás alatt, mert annyiszor láttam őket ezen a turnén, hogy úgy érzem, mintha egy nyári tábor érne véget, ezért elkezdtem sírni, mire ők is... Nagyon szeretlek mindannyiótokat.”
  • Az egyik állomáson kiszúrt a nézők között egy kerekesszékes kislányt, akihez a Skyscraper közben lement, és neki énekelte a dalt, majd egy homlokpuszival búcsúzott tőle.

A kerekesszékes kislány a nézők között

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek