Starity

Íme, a Marvel tervei 2019-ig

2014. október 29. 20:08   |   Szerző: Lady Suzy

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A Marvel-stúdiók bejelentették terveiket a jövőre nézve: egészen 2019-ig több mint 10 szuperhősös filmet visznek vászonra.

hirdetés
Íme, a Marvel tervei 2019-ig

A Vasember és a Bosszúállók osztatlan sikerei után a Marvelnek eszében sincs pihenni, egyre több képregényt filmesítenek meg, ezzel új teret nyitva más szuperhősöknek is. Szándékaikat eddig gondosan rejtegették, azonban a tegnapi napon megrendezésre kerülő Marvel Event keretei között minden tervükről lehullott a lepel.

A második szakasz bejelentései senki számára nem okoztak meglepetést, a 2013 és 2015 közötti időszakban már csak a Bosszúállók: Ultron kora és a Hangya című film lesz újdonság. Mindkét produkció 2015-ben érkezik, előbbi májusban, míg utóbbi júliusban csábítja majd moziba a rajongókat.

A harmadik szakasz ezzel szemben bőven tartogatott meglepetéseket. A 2016 és 2019 közötti periódus összesen kilenc filmet tartalmaz, közülük pedig négy teljesen új karakterekre fog épülni. A hozzánk legközelebbi projekt a harmadik Amerika Kapitány lesz, mely a Captain America: Civil War címet kapta és 2016. május 6-án jelenik meg.

A rendezvényen Chris Evans mellett Robert Downey Jr. is tiszteletét tette, aki hatalmas éljenzést kiváltva a jelenlévőkből, hivatalosan is megerősítette, hogy Vasember is feltűnik majd a filmben.

2016. november 4-én egy teljesen új szuperhős, Doctor Strange (magyarul Csodadoktor) történetét feldolgozó képregényadaptáció érkezik majd a mozikba. A szereplőválogatástól már egy ideje hangos a sajtó, Joaquin Phoenix és Mads Mikkelsen mellett Johnny Deppnek is felajánlották a főszerepet, ám végül október 27-én bejelentették, hogy a végső tárgyalások alapján Benedict Cumberbatch a legesélyesebb.

2017-ben két folytatás is érkezik, a Galaxis őrzői 2 május 7-én kerül a mozivásznakra, valamint – a rajongók legnagyobb meglepetésére – a Thor harmadik része, a Ragnarok július 28-án jelenik meg. Hamar megválaszolták a felmerülő kérdéseket, miszerint ki tér vissza a Thor, nagy valószínűség szerint utolsó részére: Chris Hemsworth mellett Tom Hiddleston is újra Loki bőrébe bújik.

Ezen kívül egy új Marvel-film is debütál november 3-án, mégpedig a Black Panther. A főszereplő színész kilétéről szintén lehullott a lepel; a Fekete Párducot – aki nem mellesleg a harmadik Amerika Kapitányban is felbukkan majd – Chadwick Boseman fogja alakítani.

A rajongók elszomorodtak a hír hallatán, miszerint nem lesz Fekete Özvegy-film Scarlett Johansson főszereplésével, azonban a keserűség nem tartott sokáig: a Marvel Studios bejelentette első női főszereplős szuperhősfilmjét, a Captain Marvelt (Csodakapitány), amely 2018. július 6-án jelenik meg. Az interneten máris találgatják, kinek kéne alakítania a szóban forgó karaktert, Jennifer Lawrence mellett Natalie Dormert és Candice Accolát is szívesen látná a nézőközönség főszereplőként.

Ugyanezen év november 2-án debütál az Inhumans, vagyis az Embertelenek, mely egy csapat – valaha emberként élő – szuperhős kalandjait követi nyomon, akiket a Galaxis őrzőiben már megismert Kree faj változtatott természetfelettivé.

A legnagyobb bejelentés azonban csak ezután következett. A rajongókat szinte sokkolta a hír, miképpen a harmadik Bosszúállók-filmet, az Avengers: Infinity Wart két részre bontják: az első 2018. május 4-én, a második pedig 2019. május 3-án kerül a mozivásznakra.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek