Starity

A Getting Away With Murder mentette meg a Papa Roachot

2014. november 10. 18:06   |   Szerző: LadyAly

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A Papa Roach negyedik stúdióalbuma, a Getting Away With Murder idén ünnepli megjelenésének 10. évfordulóját, ennek kapcsán nyilatkozott a zenekar frontembere az Artist Directnek.

hirdetés
A Getting Away With Murder mentette meg a Papa Roachot

A 2000-ben megjelent Infest című album a hard rock zenei vonal egyik legnagyobb gyújtó egysége volt a maga nemében, melyet csak tovább fokozott a zenekar frenetikus energiabombája, melyet az élő koncerteken produkált – és produkál a mai napig. Mindez azonban csak előjele volt annak ami ez után következett. Tény, hogy a 2004-es Getting Away With Murder című albummal megmutatta a kvartett a szív igazi hatalmát.

Ugyan a zenekar kezdeti energiája és lelkesedése továbbra sem lankadt, ám a dalszerzés során egyre mélyebbre, ismeretlen, érzelmekkel teli vizekre eveztek a srácok, melynek nyomán olyan fantasztikus dalok születtek, mint a Blood (Empty Promises), a Getting Away With Murder vagy épp a közönségkedvenc Scars.

A Getting Away With Murder megjelenése nem csupán a zenekar életében, hanem a modern rockzene palettáján is mérfölkőnek számít. A korong megjelenésének 10. évfordulója alkalmából az Artist Directnek adott exkluzív mini interjút a csapat frontembere, Jacoby Shaddix.

- Mi az első dolog ami eszedbe jut, ha a Getting Away With Murderre gondolsz?

- Ez annak az utazásnak a kezdete volt, amelyen most is haladok. Egy spirituális ébredés, ha úgy tetszik. Ez volt az első album, ahol megpróbáltam tiszta lenni, de egy beteg kiskutya voltam, haver. Azt gondoltam, ha nem iszom, hanem gyógyszereket szedek be, akkor az emberek józannak hisznek majd. Csak kijátszottam az egészet.

- Ez különleges jelentősséggel bír a számodra?

- Igen, ez tényleg egy kib*szott király album. Tényleg úgy hiszem, ez után az album után eltévedtünk a The Paramour Sessions-szel. A Getting Away With Murder időtlen, és része annak amit most csinálunk.

- Úgy érzed a F.E.A.R. egy bizonyos felemelkedése annak, ahol a Getting Away With Murder abba maradt?

- Határozottan. A F.E.A.R a Getting Away With Murder kiterjesztése. Vannak olyan számok a lemezről amiket még mindig játszunk élőben, mert megállják a helyüket és ez hatalmas játék a Papa Roach életében. Ez volt az az album ami után tényleg igazán hatalmas fordulatot vett a karrierünk. Egy életmentő lemez volt. Ez az album mentette meg a Papa Roach életét.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek