Starity

Vámpír Sigmund Freud kanapéján

2014. november 11. 16:04   |   Szerző: H.P.K.

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Tobias Moretti új filmjében egy vámpírt formál meg, aki 500 éves házasság után szeretne megszabadulni feleségétől, mert már elege van belőle. Hogy próbáljon segíteni helyzetén, még Sigmund Freudot is felkeresi.

hirdetés
Vámpír Sigmund Freud kanapéján

Új osztrák komédia érkezik hamarosan a mozikba. A vámpír a kanapén című film főhőse nem más, mint a közel hatvanévesen is sármos Tobias Moretti. amolyan Drakula grófként 500 éves házasság után szeretne végre megszabadulni a feleségétől, akit már nagyon nem kedvel...

A rendkívül humoros alkotás rendezője egyébként David Rühm, aki nem túl bőbeszédű, ha legutóbbi rendezéséről kérdezik: " Tobias Moretti egy vámpírt alakít, aki 500 éves házasság után lapátra szeretné tenni a nejét valamilyen úton-módon. Hogy a problémáját orvosolja, még Sigmund Freudot is felkeresi. Ez már önmagában elég humoros alapszituáció. De nem ragozom tovább, nézd meg magad a filmet!„

Bécsben járunk, a korai 30-as években: egy éjszaka furcsa, új beteget talál Sigmund Freud a kanapéján – a titokzatos gróf a ”végtelenül hosszú" tartós kapcsolatát feleségével már nem bírja tovább. Azt kifogásolja az érdeklődő professzornak, hogy a grófné rendkívüli módon hiú, egyfolytában a tükör előtt lóg és ettől ő már nagyon szenved. Géza Von Közsnöm a lehető legváltozatosabb módokon próbálja eltenni láb alól feleségét, ám mindhiába: összes kísérlete kudarcba fullad. Egy tehetséges fiatal festő, Viktor portrét készít kedveséről, mely később ötletet ad: a grófné is akar magáról egy szép mázolmányt. Ám a kép készítőjének csodaszép barátnője, maga Lucy is feltűnik a színen, akibe a gróf első pillantásra beleszeret. Sőt, meggyőződése, hogy a bájos nő az ő egykori nagy szerelme, Nadila reinkarnációja. Freud bemutatja titokzatos betegét a fiatal párnak, ám senkinek nem tűnik fel, hogy a gróf és a grófné valójában vámpírok. A szálak egyre kuszálódni látszanak és felmerül a kérdés: ki-kibe lett szerelmes?

Tobias Moretti mellett olyan nevek szerepelnek a komédiában, mint Jeanette Hain, Cornelia Ivancan, Dominic Oley, David Benennt, Karl Fischer, Lars Rudolph vagy Erni Mangold. A vámpír a kanapén már sikerrel debütált a Zürichi Filmfesztiválon, az osztrák mozikban pedig december 19-től láthatja a nagyérdemű. Érdekesség, hogy a történetből színdarabot is készítenek Németországban, melynek színpadra állítási munkálatai jelenleg is folynak.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek