Starity

Egy éve hunyt el Paul Walker

2014. november 30. 22:10   |   Szerző: goldman

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Paul Walker egy évvel ezelőtt tragikus autóbalesetet szenvedett, mely során alig negyvenévesen életét vesztette.

hirdetés
Egy éve hunyt el Paul Walker

Már egy éve annak, hogy 2013 november 30-án Paul Walker halálos balesetet szenvedett a kaliforniai Santa Claritában. Az évforduló apropóján az Entertainment Tonightnak adott interjújában az elhunyt sztár édesapja, idősebb Paul Walker a tragédia óta eltelt nehéz időszakról beszélt a riporternek, családi fényképeket, és házi videókat is megosztva fia gyermekkorából.

Nem várom a Hálaadást, két nappal utána halt meg, és azt hiszem, mindig így fogok érezni ezzel kapcsolatban, amíg ő velem lesz. Most még jobban hiányzik, az elmúlt hónapban. Ez nem lesz könnyebb a számomra – mondta könnyek között Paul édesapja.

A sztár öccse is megemlékezett elhunyt testvéréről. Cody továbbra is úgy gondolja, hogy bátyja nagyon pozitív életet élt, és reméli, hogy ezt az életérzést mások is megtapasztalhatták általa. Csak élj teljes életet. Sokat nevess, szeress, és megtalálod az igazi boldogságot - osztotta meg Paul életfilozófiáját.

Paul gyermekkori képei

Paul filmes karrierje még gyermekkorában kezdődött. Számos televíziós sorozatban szerepelt a 80-as években az igazi nagy áttörést azonban a 2001-es Halálos iramban című autós akciófilm hozta meg számára, és emelte a sztárok közé. Bár a film sikere után több műfajban is kipróbálta magát, Brian O’Conner szerepe meghatározó volt filmes karrierje szempontjából.

Legkedvesebb szerepe azonban nem Brian volt, 2012-ben ugyanis szerepet kapott az Hours című független drámában, melyben egy koraszülött gyermekével egyedül maradt apát alakított, akinek önállóan kell boldogulnia egy áram nélkül maradt, elhagyatott kórházban a Katrina-hurrikán sújtotta New Orleans varosában. Paulnak nagyon a szívéhez nőtt a film, mely az apaságról, egy megözvegyült férfi apává válásáról szól, és saját bevallása szerint leánya, Meadow inspirálta őt a karakter megformálásakor.

Paul a hírnevét mindig is igyekezett pozitív dolgokra használni. Élete során rengeteget dolgozott azon, hogy felhívja az emberek figyelmét környezetük védelmére, és különösen az óceánok élővilágának sorsa érdekelte. Legnagyobb példaképe, Jaques-Yves Cousteau példáját követve igyekezett megóvni a tengerek változatos, és rendkívül értékes élővilágát a felelőtlen beavatkozásoktól. Fellépett a dinamittal történő halászat ellen, mellyel a korallzátonyokat pusztítják, és cápakutató expedíción is részt vett, melyen e veszélyes óceáni ragadozók életmódját tanulmányozta egy kutatócsoporttal.

A környezetvédelem mellett embertársain is igyekezett segíteni. Az általa alapított Reach Out WorldWide elnevezésű segélyszervezeten keresztül számos természeti katasztrófát túlélt embert juttattak megfelelő orvosi ellátáshoz, gyógyszerekhez, és nehéz körülmények között élő családokon is igyekeztek adományokkal segíteni. Paul a tragédia napján is egy általa szervezett jótékonysági rendezvényen vett részt, melyen a Fülöp-szigeteki tájfun túlélőinek szerveztek gyűjtést.

Paul végső nyughelye a Forest Lawn Memorial Parkban

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek